Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok! Tudnátok ajánlani...

Vegánok! Tudnátok ajánlani nekem vegán ételeket és italokat amik nektek beváltak?

Figyelt kérdés

2019. júl. 21. 17:55
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Vagy akár éttermeket/helyeket ahol finom vegán dolgokat ettetek. :)
2019. júl. 21. 17:57
 2/14 anonim ***** válasza:
72%

Vegán ételeket éttermben nehezen kapsz, mert a legtöbb helyen azt sem tudják, mi az, ami belefér.

Vegán italok: mindenféle gyümölcslé, abból készült limonádéféle, üdítöl többsége, sör, bor, víz meg még sok egyéb.

Vegán ételek: rengeteg hétköznapi étel is vegán, pl krumplis-, káposztás-, diós-, mákostészta, paprikáskrumpli (természetesen szalonna, virsli, kolbász nélkül), lecsó, fözelékek, zöldséglevesek, pirított/párolt zöldségek, "rántott" zöldségek (nézz utána a vegán panírnak), zöldségfasirtok, zöldségropogósok.

A neten van több vegán fözös blog, ott is igen sok jó ötletet találhatsz, föleg, ha nem csak magyar oldalakat nézel, hanem angolul is keresel.

Itt egy link egy kifejezetten jó oldahoz:

[link]

2019. júl. 21. 18:04
 3/14 anonim ***** válasza:
89%
A krumplis és egyéb tészták csak akkor mondhatók vegánnak, ha tojás nélküli tésztából készültek.
2019. júl. 21. 18:23
 4/14 anonim ***** válasza:
87%
Ebben igazad van, de ezt gondoltam, hogy tudja a kérdezö. De köszi a kiegészítést!
2019. júl. 22. 08:09
 5/14 A kérdező kommentje:
Jól gondoltad tényleg tudom. ;) Köszönöm mindkettőtöknek!
2019. júl. 22. 08:43
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Kérlek ne értsd félre, nem kötekedésnek szántam. Csak személyes tapasztalatból írtam, mivel ismerek olyan "vegánt" akinek fogalma sincs róla, de hirdeti magáról. Közben meg a fagyizóban két pofára tömi a tejalapú édességeket gumicukorral...
2019. júl. 22. 09:03
 7/14 anonim ***** válasza:
86%
61%-os: tudom, és éppen ezért írtam is, hoyg kösöznöm, nekem természetes, ezért eszembe sem jutott, hogy nem mindenkinek az. Meg a válaszod stílusa sem kötözködös, szóval eszembe sem jutott, hogy veszekedni akarsz. Tényleg nagyon kösöznöm a kiegészítést!
2019. júl. 22. 09:31
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Lencse-bolognai

Rántott cuccok (vannak fagyasztottan is, arra figyelj, hogy ne legyen benne tojás)

Főzelékek (növényi tejjel) tejszínnel/ joghurttal/ tejföllel- nem napföl, meg ilyenek, hanem Creme Vega, amit többek közt Aldiban lehet kapni)

Köles túrógombóc

Gluténmentes csokidarabos keksz (Aldi, DM, Rossmann, Tesco... Szerintem tudod, melyikről van szó)

Aldis kakaós csiga (lehet túl sokat járok az Aldiba:D)

Italok közül olyan gyümölcslevek, amik tuti állati eredetű mentesek (olvass utána, nagyon undorító)- szintén Aldi, meg pár nagyobb márka dobozán is van vegán jelzés

Vagy smoothie (otthoni vagy bolti)

2019. júl. 22. 11:56
 9/14 A kérdező kommentje:
Én is azt vettem észre hogy az Aldiban van az egyik legjobb kínálat. A Violife sajtot például IMÁDOM. A főzeléket tutira ki fogom ma próbálni. :D Köszönöm!
2019. júl. 22. 15:51
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
#7es, akkor megnyugodtam, mert tényleg nem kötekedni akartam. :) Köszi, hogy nem vetted annak! :)
2019. júl. 22. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!