Van természetesen is vegán magyar főétel?
Krumplikása hagymával - ha zsír helyett olajon pirítod a hagymát, akkor vegán, bár eredetileg ez is zsírral készül.
Nálunk a családban a lecsó mindig is olajon készült, hús nélkül. Másnál meg alap, hogy zsír és kolbász/szalonna van benne.
Tojásmentes tésztából készíthető krumplis, káposztás, mákos, grízes stb tészta.
Ebben az esetben rengeteg tésztaféle (krumplis, káposztás, diós, mákos) szóba jöhet, ha veszel durumlisztböl készült tésztát hozzá - ez nem drágább, csak nem mindenhol van (kisebb település), meg nem biztos, hogy eszébe jutna, másrészt ha fözéshez olajat használ, mert akkor igen sok étel elkészíthetö hagyományos módon.
A fözelékek (olajos) rántással, zöldséglevesek vagy olajos rántással vagy habarással tejföl nélkül - aki akar, az a tányéron tehet hozzá tejfölt, szóval böven van választék.
Paradicsomos káposzta
Sárgaborsó főzelék
Ezek rántással készülnek, nem habarással.
Gombapörkölt, borsó pörkölt rizzsel vagy krumplival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!