Milyen húsmentes (de nem vega) magyaros főételeket ismertek?
Külföldi vendégeknek kéne főznöm/sütnöm valamit, de nem esznek húst. Nem kimondott vegák, mert minden mást megesznek, pl a húslevest is, csak hús nélkül.
Fontos, hogy valami magyaros legyen és azért komolyabb fogás legyen mint a tojásos nokedli. Csak főétel kéne, leves/desszert megoldva.
Egy jó lecsó! Rizzsel. Esetleg tojásos lecsó. Friss fehér kenyérrel is nagyon finom.
Pici füstölt mangalica szalonnaolvadéktól isteni lesz!
Jó étvágyat!
Esetleg paprikáscsirke szaftjával nokedli. Csirke nélkül. Sok hagymát dinsztelsz egy paradicsommal és egy zöldpaprikával (vagy erős vagy nem), sóval, addig dinszteled, míg szét nem megy. Akkor adsz hozzá egy kis pirospaprikát és soktejföllel jól elkevered. Rá a nokedlire. Mmmmmm de finom...
Rántott karfiol + tartármártás,
lencsefőzelék + tükörtojás feltét.
rizsgombóc négysajtmártásban
rakottbrokkoli, rakottkarfiol(akár túróval is)
túrós-kapros töltelékkel töltött gombafejek, hagyma reszelt sajttal beborítva
csőben sült spenótos nokedli
spenótos, erdeigombás gnocchi füstölt sajtmártással
gombával töltött palacsinta tejföllel meglocsolva
juhtúróval rakott spenótos-krumpli füstölt sajttal
rántott camambert áfonyamártás, rizibizi
kelbimbó füstölt sajttba csomagolva, mellé vajaskrumpli(hercegnőburgonya
medvehgamyás karfiolfelfújt
parajgombóc
póréhagymatorta
spenóttorta
spenótos-kéksajtos pite leveles tésztában
túrógombóc tejföllel
mákosguba vaniliasodóval
rizsfelfújt áfonyaszósszal
Babos káposzta.ugyanúgy el lehet készíteni, mint a székelykáposztát, esetleg egy kis szalonnát kiolvaszthatsz a hagyma előtt (nem veszik észre, de az íze isteni )belefőzöl áztatott tarkababot, de a konzerv is nagyon jó, meg egy kis árpagyöngyöt. de még jobb, ha a babos káposztát , ha teljesen puha lerakod egy tepsibe, rá egy sor főtt gersli, vagy rizs, erre megint a káposzta,ami persze, jó pörkölalapon van és szaftos, tejföllel a teteje meglocsolva , arra is egy kis pirospaprika szórva csak díszként, és jól átsütni a sütőben.
magyaros ízvilágú, finom nagyon, és mégsem húsos.Kockákra vágva, tetejére egy-két karika hegyes erős paprika és látványnak sem utolsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!