Milyen vegán ételeket lehet készíteni babból?
hagymás babot, tört babot ( megfőzöd fűszeres vízben, leöntöd róla a vizet ha kész,aztán a megfőtt babot összetöröd és liszttel elkevered, egy picit főzöd így tovább a tűzön. Ezt kenheted kenyérre- én sült hagymát is teszek a tetejére. )
Paradicsom pürésen is csinálhatod amúgy..
Meg most olvastam egy krumplis változatot is, szerintem az sem lehet rossz. Mondjuk én azt pörköltes alappal gondoltam.
babkrém : A hagymátfokhagymát puhára párold kevés olajon, amikor puha akkor rá rakod a babot és 4-5 percig piritod. leveszed a tüzről bele dobod a turmikxba majd 1-2 evő kanál tejfölt teszel hozzá simára kevered és kész . Só ,bors izlés szerint , mi tortilla tekercsre szoktuk kenni , vagy piritosra ,
Tölthetsz meg vele krumplit ilyenkor pár szem babot külön teszek és adok hozzá paradicsomot fel kockázva , tejföl a tetejére és ha összesült akkor piritok rá sajtot ...
/ konzerv bab /
Főzd meg úgy, mint az átlag-emberek a babgulyást, csak a husit (gulyást) hagyd ki belőle. Tehát krumplival, zöldséggel, petrezselyemmel stb. Az ízesítésén segíthetsz rá az egyéb fűszerekkel.
Nem vagyok vega, de esetenként a szója-kockából "brassóit" szoktam készíteni, jó sok hagymával, fokhagymával.
14:43
Vegán sajtot azt értem, de a tejfölt ebben az esetben miből csinálod? Ledarált szója fűszerezve? Ehhez a recepthez hogyan érdemes ízesíteni?
Csinálj köszögös babot alias agyag tálas bab neten találsz hozzá receptet
Szerintem nagyon finom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!