Tudnátok olyan húspótló készítményeket ajánlani, amiket hasonló szaftosan és jó erősen fűszeresen el lehet készíteni mint egy szelet húst és nincs fura mellékíze?
Semmi nem hasonlít a húsra. Ha nem szereted a zöldséget és gyümölcsöt, ne legyél vega, bár pl. ketogén diétánál pont előny az ilyesmi...
A zsíros, fűszeres ételhez nem kell hús, zöldség- és tojásételeket is ehetsz így. Zöldségcurry, tojáspörkölt... Én ma tandori masalás, jó zsíros zöldségpörkölttel és sajttal töltött muffint ebédeltem, többek között :)
Ha a tojást sem szereted, akkor nem tudom, valamit enned kell. Mit szeretsz?
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, nem is gondoltam volna hogy ilyen sok hasznos tanács érkezik ilyen kis idő alatt! Ki fogom próbálni őket!
A tojást és a tejtermékeket szeretem, azzal nincs gond, csak a zöldségekkel és a gyümölcsökkel nem vagyok kibékülve, illetve ez sem teljesen igaz - inkább csak azt mondanám nagyon válogatós vagyok (2-3 van amit nagyon de nagyon szeretek , a többit pedig ha lehet kerülöm - de ezeket is csak eddigi rossz étel tapasztalataim miatt.)
Most azon gondolkozom, hogy egy-két hét erejéig kipróbálom a Vegafutártól való ebéd rendelést, igyekezve minél többféle ismeretlen ételt megkóstolni,és feljegyezni azok nevét amik szimpatikusak voltak. PLusz amiket javasoltatok megfőzöm- sütöm a saját szám íze szerint.
Annak a válaszolónak aki felvetette hogy miért akarok hússzerű dolgokat enni ha egyszer vegetáriánus szeretnék lenni:
Szimplán elvi okai vannak nálam: egyszerűen csak nem szeretném, ha miattam állatokat ölnének meg, de sajnos a húsok ízét szeretem, hisz ezen nőttem fel. (Illetve nem is magát a húst hiányolom, hanem a vele készült, ízes fűszeres ételeket, Pl pácolt tofut kisütve össze sem lehet hasonlítani egy oldalassal szerintem ) Ezért érdekelt volna hogy ki mit tapasztalt, mi vált be neki ami finom, "magyaros" gyomornak élvezhető :)
3 -3,5 évig hirtelen fellángolásból ment is a húsmentesség, de az egy kín-szenvedés volt (kizárólag saját hibámból, mert nagyjából annyiból állt hogy szimplán mindenből elhagytam a húst). Most szeretnék újra belevágni , immár tudatosabban - ezért kértem a tippeket finom "húspótlókra" amikkel a megszokott ételeimet tudnám átalakítani, illetve új ízekre amit érdemes lenne kipróbálnom.
És még egyszer köszi mindenkinek aki válaszolt!
Sokan gombát mondanak pedig a gomba nem is növény nem is hús de én mint vega nem pártolom se íze se állaga miatt .
Magamtól biztos nem csinálnék gombát de legfeljebb rántva eszem meg ritkán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!