Tokányt, ragut és hasonló dolgokat lehet hús nélkül csinálni?
Mondjuk krumplival?
Nagyon szeretem az olyan ételeket ahol van ilyen ragu jellegű szósz a rizshez, de húst nem akarnék bele. Krumplival lehet helyettesíteni hogy azért laktató maradjon?
Megjegyzem, még hússal sem készítettem ilyen ételt, szóval annyira nem ismerem.
Nem vagyok gyakorlott vegetáriánus, csak mostanában kezd elegem lenni a húsból és egyre ritkábban eszem, szóval jöhet bármi ötlet.
Természetesen lehet mással, de szerintem ne krumplival helyettesítsd. Én pl imádom a borsópörköltet, zöldbabpörköltet, tojáspörköltet. Mind ugyanúgy indul, mint a sima pöri (hagyma, olaj, üveges, só, bors, paprika, pici víz, aztán bele acucc puhulásig, a tojásnál nyilván főtt tojás kockákra kell gondolni. Gombából gyakorlatilag bármit megcsinálhatsz, amit húsból csinálnál.
Jó kreatívkodást! :)
Igen pl. Gombafélékkel, cukkinivel vagy más tökfélével, padlizsánnal... De ragut akár zöldborsóval brokkolival, spárgával, bármivel lehet.
Nekem a laskagomba tejszínes raguban nagy kedvencem pl.
A tokány egy vágási, elkészítési mód, ahogy írod, ezért is vagy hülye, és nem is kicsit.
Ahogy a pörkölt vagy más ELKÉSZÍTÉSI mód is, gyakorlatilag bármilyen alapanyagból megvalósítható.
Egyrészt ne vitatkozzatok!
Másrészt: a válaszod tényleg nem volt hasznos.
Nem az volt a kérdés, hogy mitől nevezhetem annak az ételt aminek.
Egy összetevőre kerestem helyettesítőket, és ha nem nevezem nevén az ételt, akkor honnan tudnák hogy végül is miféle ételt akarok csinálni?
Ha nem a kérdésre adsz választ, akkor nem hasznos a válaszod. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!