Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért kell ezek miatt elítélni...

Miért kell ezek miatt elítélni a másikat? Van rajtam kívül olyan lány/fiú aki hasonló dolgokat szeret?

Figyelt kérdés
13 éves lány vagyok és animéket nézek és rockot hallgatok.és emiatt néhány ember aki tudja ezt másképp tekint rám és úgy érzem el is távolodtunk egymástól.Bár,nem mintha annyira jóba lettünk volna de azért elvoltunk.na mindegy.aki a fentiekhez hozzá tud fűzni valamit az írjon.a válaszokat előre is köszönöm!

2015. jan. 31. 13:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
93%

Biztos vannak hasonló érdeklődésűek!

Ne keseredj el, semmi baj nincs veled.

2015. jan. 31. 13:43
 2/16 anonim ***** válasza:
93%
Azért kedves kérdező, mert a liberalizmus és a tolerancia korát éljük, ahol mindenhez jogod van, amimainstream és rombolja az erkölcsöt, de ha valamiben külömbözni mersz, a birka libsi tömegtől akkor meg vagy bélyegezve.
2015. jan. 31. 13:43
 3/16 Firedoom ***** válasza:
100%

En szinten animes+rocker vagyok. Kezdjük a rocknal:

-Az osztalyban 2en voltunk rockerek 9.ben azota a masik mar sajnos elment, de ugyan ugy Sabatonos pulcsiban jarok es az izlesemet sem valtoztatom meg masok miatt. Ha nékik nem tetszik én ugyan ugy felvallalom.

Johet az anime:

-Az animenezest 9.ben gezdtem el. Eloszor meg én sem tudtam, hogy mi is ez es milyen ez a "kultúra", de neztem mert tetszett. Eleg gyorsan rászoktam a nezesere es ha választanom kellene egy film es egy anime között nagy valószínűséggel az utóbbit valasztanam. Eleg jo helyzetben vagyok mert a környezetemben eleg sokan néznek es ezt tudjak is magukrol. Az anime eleg sok mindent adott vagy mondjuk ugy tanított nekem ezert eleg elfogult vagyok a temaban.

Egy gyors összegzés:

A rockereket csak az izlesbeli kulonbseg miatt nem szabadna lenezni, hiszen ez ugyan olyan értékes mint bármely mas stilus. Az amiket pedig azert utaljak sokan mert nem ismerik. Amikor valaki azt állítja, hogy tudom mi az, de azt nem tudja elmondani mi a különbség az anime es manga között akkor valoszinuleg nagyon ott van a temaban.

Amit nem ismersz az lehet jo is, de a legrosszabb ha ismeretlent itelsz el. 17/f

2015. jan. 31. 13:53
 4/16 anonim ***** válasza:
9%
Igazából ebben ma már semmi különleges nincs. Olyan kis szánalmasnak találom ezt az animés szubkultúrát. Azt akarják hinni magukról, hogy mennyire különlegesek, meg kivételesek, csaknem feljebbvalók, amiért animéket néznek, pedig szerintem semmiben nem különbözik attól, ha valaki mondjuk meccset néz. Inkább te távolodsz a többi embertől, mert távolodni akarsz. Senkinek nem a ratyi animéiddel van baja.
2015. jan. 31. 13:56
 5/16 Firedoom ***** válasza:

Ruha negyes gratulalok :D

Különleges? Ki kell abranditsalak: Nem ismerek olyan animest aki ettol különlegesnek erezne magat. Ez csak egy egyszeru hobbi. Ez csak egyszeruen valami amit szeretsz csinalni. Nem feltétlen tavolodsz el a többiektől, sot meg Közelebb is kerulhetsz. Most szoljam le a focit mert én kosaras vagyok? Nem. Egyszeruen elfogadom, hogy te azt nézed. Oszinten hidegen hagy. Most nézz meg egy minosegibb filmet aztán egy minosegibb animet. Az egyetlen különbség annyi, hogy az egyik nem elo szereplős. Ertelmes ember igy latja a vilagot szerintem:

-Vagy szeret valamit

-Vagy nem szeret, de nem szol bele.

2015. jan. 31. 14:03
 6/16 anonim ***** válasza:
9%
Jaaajjjj hagyjuk máááárrrr... xD Az első kommentedben ellőtted a kulcsmondatot: "es az izlesemet sem valtoztatom meg masok miatt. Ha nékik nem tetszik én ugyan ugy felvallalom." Ez nekem pontosan azt a kultúrsznobizmust szellőzteti meg, amitől a falra mászok. Meg a kislányok szembe lógós hajjal, japán írásjelekkel kiírt névvel facebookon... 3 féle szusi nevét tudja japánul és akkor perfekt japánosnak hiszi magát. :D Focit meg utálom, animét viszont rohadt sokat néztem, mert a tesóm is rájuk volt kattanva egy időben és megnézetett velem egy csomót. 10-ből 9-nek annyi a központi mondanivalója, hogy barátság+szeretet=győzelem. Ebből sokat lehetett tanulni, gratulálok. x) A Lovely Complex viszont egész jó.
2015. jan. 31. 14:12
 7/16 Firedoom ***** válasza:
69%

Hmm azthiszem veled eleg jol el lehet majd vitatkozni a témáról.:D

Akkor lássunk hozza. Szerelem barátság győzelem? Sokat lehet tanulni? Igen sokat, de ha az ember csak shounent nez akkor ne várjon mast. A mondanivaló egy Guilty Crownnal vagy Elfen Liednel esetleg Code Geassnel kezdodik. De ide lehet sorolni az Angel beatset is.

Ellőttem a kulcsmondatat? Lehetseges. De most tagadjam le? Annak sok értelme lenne... Bevallom nem kanjikkal van kiírva a nevem. Egy irasjelet sem ismerek. A tortenelmukrol is csak annyit tudok amennyit neten megtalaltam. Szusit sem ettem meg. Viszont azt a feelinget amikor barataimmal összeülünk es ráment, curryt vagy onigirit csinálunk azt a feelinget nem cserelnem el. Egy dolog, hogy a vegeredmenynek annyi koze lesz az eredetihez mint nyuszika ak a matekhoz, de ugyan olyan finom.

2015. jan. 31. 14:23
 8/16 anonim ***** válasza:
51%

"barátság+szeretet=győzelem" #6-os nem csak sz4r shouneneket kellene nézni...

nézd meg ezeket:

Elfen Lied

Death Note

Code Geas

Steins;Gate

Szentjánosbogarak sírja

vagy egy Angel Beats!-et és garantálom megváltozik a véleményed.

#4.-nek részben igaza van.

Kérdező szerintem az a baja a környezetednek mert gyerekesnek, hülyeségnek találják az animéket, fiatal vagy gondolom nem is nézel komolyabbakat.

Nincs azzal baj ha valaki animés, de ezt a túlzott imádatot egyeseknél röhejesnek találom... szinte ez az életük... ettől több, külömb nem lesz senki...

Én is szeretem az animéket de nem hangoztatom, mert a barátok ismerősök kinevetnének... hát nem is éppen vagyok az az otthonülős kocka alkat :D

Sz4rd le mások véleményét és keress más barátikört ez a tanácsom.

18f

2015. jan. 31. 14:58
 9/16 anonim ***** válasza:
66%

Ugyanazért, amiért a cigányokat is elítélik. Rossz tapasztalatok, sok a szembeszökő negatívum, és hozzá tartozik, hogy a kevés kivétel szívja meg, amit a nagy többség kiharcol a társadalommal szemben. Mondom ezt animésként, és egykori (j)rockerként. Eléggé benne voltam a dologban ahhoz, hogy meg tudjam mondani, a mániákusok nem csak kívülről tűnnek elborultnak, és komolyan mondom, annyira kevés normális embert ismertem ebből a fajta rajongótáborból, hogy néha már úgy éreztem, egymást butítják. És szerintem ez leginkább annak köszönhető, hogy az összes "művészlélek", akiket kiközösítenek például az iskolában, akiknek komoly problémáik vannak az életben, és nem tudják megoldani azokat, ide menekülnek, mert itt nincs kiközösítés, mindenkit összeköt az érdeklődési kör. Csak mondjuk a külvilág nem azt nézi, hogy milyen elfogadóak ezek az animések/rockerek, hanem hogy mennyire elütnek az átlagtól és az egyszerűtől, ami ugyan önmagában egy jó dolog, de a legtöbb esetben ez negatív tulajdonságokban nyilvánul meg. Ha például a (legtöbb) rendszeresen hupililát viselő ismerősöd szeszélyes, sértődékeny és műveletlen lenne, akkor egy bemutatkozás alkalmával a hupilila pulcsis-cipős idegen biztos, hogy már tudat alatt is negatív benyomást keltene benned, még mielőtt megismernéd, de nincs kizárva, hogy utána is.

Van egy olyan érzésem, hogy nem azért távolodtatok el, mert szereted ezeket a dolgokat, hanem mert megváltoztattak, és már nem érzik veled olyan jól maguk. Ha te kedveled őket, akkor éreztesd velük, hogy ettől függetlenül ugyanolyan jóarc vagy, mint eddig, ha annyira nem izgat a társaságuk, akkor pedig nyugodtan ismerkedj a saját érdeklődési körödben. Egyáltalán nem muszáj megváltozni senki kedvéért, csak viseld a következményeket, amik a döntéseiddel járnak.

Bocsánat a rizsáért, meg ha esetleg valakit megbántottam, de egy őszinte véleményt nehéz úgy leírni, hogy senki ne sértődjön meg. Akinek nem inge, nem veszi magára, akinek meg igen, az gondolkodjon el rajta, ő kiket ítél el nézetkülönbségek miatt.

2015. jan. 31. 15:00
 10/16 A kérdező kommentje:

8-as:de,nézek komolyabbakat:

Death Note

Code Geas

Angel Beats

attack on titan

Code Geas

ezeket már láttam,de mindegy.

Köszönöm azoknak akik tudtak értelmes választ is adni.

és ne itt vitázzatok az animékről hanem mondjuk privátba.

2015. jan. 31. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!