Karácsonyra szeretnék valami kis üvegbe zárt finomságot ajándékozni (pl. diós mézsajtot). Ajánlanátok még ehhez hasonló dolgokat?
Amit én ajánlok az nem édes finomság, viszont nagyon finommá tudja varázsolni az ételeket.
Készíts fűszerolajat.
Nekem pl az egyik barátom imádja az olasz konyhát. A következőt készítettem neki:
Vettem egy szép dekoratív hosszú nyakú üveget, az aljába szórtam fekete és színes borsot, rá egy kevés szárított bazsalikomot, oregánót és kakukkfüvet. Bele dobtam egy szép gerezd fokhagymát, és egy szárított csilipaprikát. Majd felöntöttem jó minőségű olíva olajjal, és parafadugóval lezártam.
Készítettem hozzá egy névreszóló cimkét, amire azt is ráírtam, hogy milyen fűszereket használtam fel hozzá. Kinyomtattam öntapadós papírra, és ezzel cimkéztem fel a fűszerolajamat.
Karácsonyig már nem sok idő van, és a fűszerolaj akkor az igazi, ha legalább 2-3 hétig érik. De ettől még elkészítheted, csak a megajándékozottnak szólj, hogy várjon még picit a felhasználással.
Egyébként a fűszerolajak nagyon dekoratív, mutatós konyhai díszek is lehetnek.
Természetesen olyan fűszert használj, ami a megajándékozott ízléséhez leginkább közeláll.
Kedves "bonbonos" Válaszoló!
Nagyon tetszik az ötleted, megtennéd, hogy belinkeled az oldalt. Én is hasonló problémával küzdök, semmi ötletem sincs. :(
(a kérdezőtől szeretnék elnézést kérni, hogy nem a kérdésre válaszoltam)
www.mindmegette.hu/sajat-keszitesu-bonbon-praline-truffel-41843
Helló! Ez a bonbonos oldal!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!