Ti mennyi sót tesztek a rántott húsra panírozás előtt?
Figyelt kérdés
Eléggé kezdő vagyok a konyhában így általában vagy túlsózom vagy mivel félek, hogy elsózom, túl keveset teszek rá és nem is érződik rajta a só, nincs íze. Van valami bevált praktika erre?2019. júl. 12. 09:30
1/10 anonim válasza:
Én semennyit nem teszek. A tojást ízesítem csak.
2/10 anonim válasza:
Én semennyi sót nem teszek a húsra, hanem a tojásba teszek sokat, hogy kifejezetten erősen sós íze legyen.
Ez eloszlik a húson és tökéletes.
Amikor a húst sóztam be, akkor úgy jártam mint te és ráadásul a sótól bevizesedett a hús és nem simult rá a panír, mindig egy levegőbugyor volt a hús és a panír között.
Nekem ezt szakács ajánlotta és bevált.
3/10 anonim válasza:
Megszórom mindkét oldalát. Nem kell hogy beborítsa a só, csak egy kicsi csipetnyi. De ez hidd el, előbb utóbb menni fog!
4/10 anonim válasza:
Ok, h a tojást sozzatok meg, én is szoktam. Na de #2es#!!!, ha a tojásba teszel jó sok sőt, akkor jó sós lesz a panir és ehetetlen lesz. Sajnos kezdőként anno elkövettem ezt a hibát, és annyira sós lett, h le kellett szedni a panirt, h meg tudjuk enni, kidobni nem akartuk a hust.
5/10 anonim válasza:
Kb mintha a zsíroskenyeret sóznád. Ha szoktál olyat enni.
6/10 anonim válasza:
Minimálisat azt is őrölt fajtából de inkább fűszersót teszek a tojásba és erős fűszereket porított köményt a lisztbe .
7/10 anonim válasza:
#4
2-es vagyok.
Most erre mit mondjak neked?
Az enyém nem szokott sós lenni, mert mint írtam, eloszlik a húson.
Mindenki csinálja úgy, ahogy neki tetszik!
8/10 anonim válasza:
Semennyit, a tojásba teszek fűszerkeveréket, Delikát, Vegeta, ilyesmi.
9/10 anonim válasza:
Én jól besózzom mindkét felét, majd tejbe teszem és pár óra múlva, vagy másnap panírozom, így még a felszeletelt csirkemell is finom lesz.
10/10 anonim válasza:
Az egyik legnagyobb hiba a tojást sózni. Magát a húst kell sózni, esetleg borsozni. Nem lehet meghatározni, hogy mennyi kell rá, mert egyéni ízlés kérdése. NEM KELL sós ízűnek lennie. (Tőlem, aki úgy szereti a sóba tehet húst, nem érdekel). A só csak ízfokozó (mint oly sokszor), kiemeli a hús természetes zamatát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!