Csirkeszárny rántott húst akarok csinálni! Hogyan tudom minél omlosabbá tenni és ropogós külsöt kapni?
Rántott csirkecombhoz szólnék hozzá.
Ha valaki nagyon kezdő, akkor legjobb, ha kiveszi a csontot a combból és úgy panírozza be. Ha ekkor is véres marad, akkor ott gondok vannak.
Én már 40 éve főzök, de a combfelsőből mindig kiveszem a csontot, hatalmas, gusztusos szelet lesz belőle. Az alsóval is meg lehet ezt tenni, én már csak ritkám szoktam, csak ha nagyokat kapok.
És a rántott hús sütését én még az anyámtól úgy tanultam, hogy az egyik felét jó forró zsiradékba tesszük (ne füstöljön, de ne is ázzon benne!)lefedjük, majd lejjebb vesszük a lángot.
Ha az egyik felének már szép színe van, akkor megfordítjuk és nagyobb lángon most már fedő nélkül szép pirultra sütjük a másik felét is.
Mindig tökéletes a rántott húsom -ropogós panírral, kellően átsülve - bármiből is készüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!