Csirkeszárny rántott húst akarok csinálni! Hogyan tudom minél omlosabbá tenni és ropogós külsöt kapni?
Nem kell megfőzni.
Lassú lángon kell sütni.
Nem kell főzni,forró olajban kis lángon.
Igaz én nem rántani szoktam de ez a kedvencem ezért megosztom hátha másnak is kedve van hozzá
Mosott szárnyakat befűszerezem,én só,bors,gyömbér,kakukkfű,koriander,petrelyelyem,csipős kombót hasznàlom.
Általában egy napig hagyom állni majd egy lábasban beteszem a sütőbe180 fokra kb 1 óra 20 percre.
Saját zsirjában sül és pirul meg.
Én csak úgy szeretem, ha jó fűszeres, zöldséges levesnek meg van főzve és ahogy kiveszem a levesből, már megy is rá a panír.
Nyers verziónál tojás, bele kukoricaliszt, fűszerek. Jól átforgatom benne, majd össze tört kukoricapehelyben. Mehet az olajba, zsírba. Olaj jobb, nagyobb hőfokot visel el megégés nélkül.
Én viszont előfőzés párti vagyok, azzal aztán nem lehet elrontani és tuti nem marad véres a csont körül.
Bár többnyire inkább combot szoktam rántani, újabban előfőzöm tetszés szerint fűszerezett vízben. Lehet bele simán vegeta, de lehet fokhagyma, bors, petrezselyem.
Miután annyira kihűlt, hogy már meg lehet fogni, lehet panírozni, majd pont hogy nem lassan ,hanem inkább magas hőfokon kell sütni, mert így lesz ropogós a panír, belül viszont mivel már megfőtt, nem kell sokáig sütni, tehát nem ég meg. Elég ha annyit sütöd míg aranybarna lesz a panír.
Eredetileg az előfőzést grillezéshez olvastam, mert ugyebár a grillen is sokszor előbb megég kívülről, mielőtt rendesen átsülne csontig, nekem meg mindig véresre sikerült a rántott comb. Ezért próbáltam ki így, és azóta is ez a biztos nálam. Én kezdő konyhatündérnek javasolnám az előfőzést, mert nehéz eltalálni azt a hőfokot, hogy át is süljön, de a panír se égjen meg. Arról nem beszélve, hogy így még ízletesebb.
Rendben van!
Csak ugye azért kérdezem mert sokszor nekem is véres szokott maradni! :(
Hát akkor csak sikerülni fog nekem :)
Köszönöm szépen a segítséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!