Rantott farhatat akarok késziteni, azt is ki kell elotte abarolni?
Figyelt kérdés
2008. dec. 31. 18:06
1/13 anonim 



válasza:





Bocsi de én nem értem a kérdést? Mit kell vele csinálni előtte?
2/13 anonim 



válasza:





Én se értem. Én csak abárolt szalonnáról tudok. Szerintem nem kell.
3/13 anonim 



válasza:





A szalonnát meg abálni szokták nem abárolni úgyhogy továbbra sem értem a kérdést.
4/13 anonim 



válasza:





Az egyik ismerősöm kicsit elő szokta főzni delikátos vízben a csirkecombot mielőtt kirántaná. Szerintem erre gondolt a kérdező. Én igazából azt nem értem,hogy a farháton alig van hús,mit lehet azon kirántani!?
5/13 anonim 



válasza:





Van ahol abárolt szalonnának mondják!
6/13 anonim 



válasza:





Jah akkor bocsi, itt nálunk Pécsett így mondják, de ez is biztos tájegységenként változik, csak hát ugye városi lévén még jó hogy egyáltalán hallottam ezt a szót, mivel nincs falusi rokonunk így sajnos a falusi állattartás és a háztáji dolgokat csak hírből ismerem, pedig nagy állat barát vagyok. Hát igen a far háton még a yorki kutyusomnak is kevés enni való husi van:) BUÉK mindenkinek!
7/13 anonim 



válasza:





A nővéremék imádják a rántott farhátat és a rántott nyakat. Én is csodálkoztam, mert hogy alig van rajta hús, de felvilágosítottak, hogy a finom puha bunda miatt szeretik. Ők előtte főznek belőle egy húslevest, és utána rántják ki. Így nem csak a tojásos bunda íze, hanem a fűszeres leves íze is benne van.
8/13 anonim 



válasza:





Hát én is városi vagyok, mégis ismerem az abárolt szalonnát. Minden boltba van. Mi így hívjuk, lehet más a hivatalos neve, de az ismerőseim is így ismerik. Mindegy is.
BUÉK. Kérdést meg nem értem még most sem, én sem :P
9/13 anonim 



válasza:





A farhátat én is szeretem, akár rántva, akár sütve. Én sem elő sem megfőzni nem szoktam, de hát ízlések és pofonok. Készíts így is, úgy is, aztán majd eldöntöd neked hogy ízlik jobban.
10/13 anonim 



válasza:





Ha csirkéből csinálod nem kell előfőzni sehogy.A tyúkhús fő nehezen,a csirke nem.Én így készítem:megmosom jól,lecsepegtetem,sózom,delikáttal ízesítem,és bepanírozom.Majd 15-20 percig sütöm,először nagy lángon,hogy a panír kicsit rásüljön és ne váljon le róla,majd takarékon.A szalonnát egyébként felénk is abálják(Zalában),de nem tudom miért kell rajt fennakadni,ha máshol ezt máshogy mondják.Szerintem érthető így i,úgy is.
Jó étvágyat hozzá.
BUÉK
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!