Rantott farhatat akarok késziteni, azt is ki kell elotte abarolni?
Figyelt kérdés
2008. dec. 31. 18:06
11/13 anonim válasza:
Abárolt szalonna? Na, ez is valami pesti kitaláció. Az abált szalonna. De abálni csak a szalonnát, és a belsőségeket szokták.
A többit főzik.
Minden rántott húst meg kell főzni, mert ha símán kirántod, akkor nem sül át rendesen.
12/13 anonim válasza:
Már bocs,de történetesen Miskolcról írtam az abárolt szalonnát... Én sem értem miért kell ezen kiakadni! Tudod ez olyan mint pl. nálunk gerslinek mondják az árpagyöngyöt,a dunántúlon viszont amikor faterom gerslit akart venni megkérdezték mi az!?
13/13 anonim válasza:
Én erről még soha nem hallottam, de nagyon jó ötletnek tartom, így talán nem kell fél óráig sütni a rántott húst, nem lesz annyira olajszagú a lakás meg a család. Meg kevesebb olaj is megy veszendőbe. Legközelebb mindenképp kipróbálom.
A szalonnát Bács-Kiskunban is abálják. Meg a legtöbb szakácskönyvben is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!