A ferjem nem eszi meg a levest. Mit tegyek?
Hát akkor kisebb adaggal kell számolni ezentúl, annyival, amennyit te jóízűen megeszel + 1 tányér a férjednek.
Vagy tessenek engem meghívni másnap, a világvégére is legyalogolnék egy igazi, jó húslevesért. :)
Főzd másból a levest. Amiben kevesebb a kollagén. Ugyanolyan kiváló levest lehet főzni, de ha nincs kollagén, akkor se kocsonyásodik, ha egy tonna cuccból főzöd meg, mert nincs mitől.
Vegyél egy darab marhahúst, és főzd abból. Vagy sertéshús is jó , természetesen bőr nélkül pl lapocka, egy kis karaj csonttal megerősítve.
Ha szárnyast akarsz, akkor főzd ugyanúgy ezekből, (max másra elhasználod a húst) és főzzél bele kicsontozott és lebőrözött csirkecombot.
Igaz, hogy így soha nem lesz tyúkhúsleves íze, mert csirkéből nyilván nem tudsz tyúkhúslevest főzni, de ezt a kompromisszumot kénytelen vagy vállalni, ha el akarod kerülni a kocsonyásodást.
...vagy egy másik lehetőség:
alakítsd át. A benne megfőtt húsból is csinálhatsz sokmindent, hogy ne dobd ki, ledarálva rakott cuccokba belerakhatod, vagy hortobágyinak hazudott palacsintát, vagy egy húsos tésztát...
A léből meg csinálsz egy zöldséglevest, egy daragaluskalevest, májgaluskalevest, csirkeragulevest, ...gyakorlatilag akármit. (jó, gyümölcslevest nem...:))
Megspórolod az ízesítő anyagokat, raksz bele 1-2 dolgot, melegen úgyse kocsonyás, azt meg nem kell tudnia, hogy a tegnapi levesből van.
Normális ember nem dobja ki a maradékot. "Kevesebb levest" meg nem mmindig lehet főzni, a belerakott húst-csontot el kell lepje a víz, és innentől adott a mennyiség. Ráadásul ha 20 dkg alapanyaggból kezdem a főzést, az nem sokkal rövidebb idő és kevesebb energia, mint ha fél kilóból, szóval nem is éri meg nagyon keveset főzni.
De ha a te párodnak a kocsonyából melegített leves nem jó, több lehetőséged is van, ahogy előttem is írták.
1. Mikor ezt tálalod, ő köszöni, nem kér, és te örülsz, mert egy tányérral kevesebbet kell elmosogatni.Remélhetőleg a gyerekeiteknek sem kötelező mindenből enni, mert akkor ezen a ponton lázadás várható.
2. Nem mondod meg neki, hogy ez felmelegített leves, és javaslod, hogy ne is kérdezze meg, mert nem akarsz hazudni.
3. Átalakítod a levest. Amibe a szakácskönyv szerint "húsleves alaplé" kell, arra mind jó lesz.
4. 2-3 dl-es adagokban megfagyasztod (javaslom a tejfölöspoharat), és később használod fel. Leveskocka helyett bármilyen ételbe rakhatod. És természetesen nem jelented be a kedvesednek, hogy a rántottlevesnek vagy a zölbabfőzeléknek mitől lett jó íze. Utólag sem! Sohasem! Esetleg a halálos ágyadon, hogy tudja, mit kezdjen a mélyhűtőben lévő áttetsző kockákkal.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!