Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon bevált bolognai spagett...

Nagyon bevált bolognai spagetti recept?

Figyelt kérdés

Bár egy nagyon egyszerű kaja, de valahogy még sem lesz olyan, ahogy azt én elképzeltem.

Rengeteg receptet kipróbáltam, de mindig valamit kifogásolok rajta.

Valahol disznóhúst, valahol marhahúst, valahol ezek keverékét írják, egy ismerősöm a pulyka húsra esküszik.

Néhol a húst szinte megpirítják, valahol főleg főzik.

Én még sosem tettem bele, de elég sok helyen olvasom, hogy fehérrépa, sárgarépa, zeller, és egy csipet FAHÉJ is kell bele.

Néhol vörösbort is írnak.

Egyik recept paradicsom pürét ír, a másik darabolt, és hámozott vágott paradicsomot, stb.


Tud valaki egy olyan receptet írni, ami neki tökéletesen bevált?


Esetleg olyan fűszereket amik tényleg tutivá varázsolják?


Azon sok múlhat, hogy én a szalonna részt teljesen kihagyom belőle? (utálom a szalonna ízét)


2019. máj. 8. 16:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szia! Én is így voltam ezzel, mint te, egészen 6 évvel ezelőttig. Unokatesóm Olaszországba ment dolgozni, ott ismerkedett össze a mostani feleségével. Egy nyáron csinált nekünk spagettit. Akkor jöttem rá, hogy az én spagettimnek köze sincs ehhez... Elmondta az ősi nagymamája féle olasz receptet. Bőven olívaolaj (nem 1 ek.!!! ettől lesz szaftos), erre 2 nagy fej darálógépben darált hagyma, és 1 db petrezselyem, 1 zeller és 2 db sárgarépa szintén darálva! Erre jön 2 paradicsom apróra vágva, só, oregánó, bazsalikom. Más fűszer nem is kell. Erre rájön a darált borjúhús, fehéredésig süti, majd lefedi, hogy levet eresszen és ebben főjön puhára a hús. Erre jön még paradicsomkonzerv vagy paradicsomszósz, végül 1 csapott ek. cukor. Összefőzi és tésztával, sajttal szórva tálalta. Azóta én is így csinálom. Csináltam már csak darált sertéshúsból, de akkor már nem olyan az íze. Állítólag úgy is jó, hogy kevert húst teszel bele, fele borjú, fele sertés.
2019. máj. 11. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló vagyok.

Most olvasgattam végig, amit a többiek írtak. Pl én ettől az olasz rokonomtól tanultam meg carbonarat készíteni. Addig nem is csináltam, talán csak 1x ezzel a poros változattal. Pofon egyszerű recept és mindenhol sajt :) Azóta egy húzós nap után is még estére meg tudom csinálni. Fél óra alatt kész:

Odateszed forrni a vizet a tésztának, addig egy külön edényben lereszelsz 40 dkg sajtot, teszel hozzá 2 nyers tojást (én is féltem először ettől, de nem lesz semmi bajod, ha gyorsan kavarod össze majd később a tésztával nem lesz belőle rántotta), kevés só, bors, 2 dl főzőtejszín. Az egészet jól összekevered. Közben egy serpenyőben kevés olajon elkezdesz kockára vágott bacont sütni. A kifőtt tésztát leszűröd, először összekevered a baconös szafttal (mármint olajjal, minden pörc darabkával együtt), majd ha ezen túl vagy, ráöntöd a sajtos keveréket és nagyon gyorsan megpróbálod elkavarni a tésztával. Majd száraz serpenyőben pirított szezámmaggal megszórhatod tálalás után. Isteni és fél óra alatt kész is vagy :)

2019. máj. 11. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim válasza:
2022. máj. 17. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!