Mi a különbség a bolognai, a milánói és a carbonara között?
Bolognai- paradicsomos húsos ragu
Milánói- paradicsomos, húsos, gombás
Carbonara - szalonnás, fokhagymás, tojás sárgájás
Amúgy amíg kiírtad a kérdést 3x kidobta volna a Google. 😂
A milánói és a bolognai között csak annyi , hogy a milánóiban gomba is van.
A cabonara: pancetta, pecorino és tojás hozzáadásával készül.
Bolognai: paradicsomos darálthúsos
Milánói: paradicsomos,gombás, gépsonkás
Carbonara: tejszínes alap, bacon, tojás, parmezán
Az eredeti carbonara receptjében nincs tejszín.
Hasaalja szalonna (pancetta) pecorino sajt (esetleg parmezán). és tojás. Só és bors. Az egy másik kérdés lenne hogy, hogy került bele a tejszín?
A bolonyai és a milánói jobban különbözik egymástól. A bolonyai darált hússal és több zöldséggel készül. Zöldség pl. répa és zeller. Ebből ugyanúgy tartalmasan a hús kihagyásával lehet készíteni hamis olasz ragut. Én ugyanúgy szeretem az eredetit és hús nélkül is.
A milánói sonkával és gombával készül, miközben zöldség abban csak elvétve van. Illetve a milánói úgyszólván hamis magyar kreálmány, nem olasz. Persze a magyar családok között létezik olyan is, aki teljesen összekeveri egymással a két receptet és annak már neve sincs. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!