Mi a különbség a milánói és a bolognai között?
64 %-os írja jól.
Talán annyira nem oregánós a milánói, inkább bazsalikomos
A milánóiba elvileg füstölt marhanyelv kéne, de általában mindenki sonkával helyettesíti. Ezen kívül gomba kell bele.
Van olyan verzió, hogy a füstölt ízt úgy érik el, hogy füstöltszalonnát vágnak bele az elején, (vagy beledarálják) és azon pirítják le a finomra vágott hagymát, majd gombát, és a sonkát.
A bolognaiba elvileg darált marhahús, és darált vegyes zöldségek kellenek.
Gyakorlatilag 90%-ban sertésből készül, és az esetek többségében sajnos kihagyják a zöldségeket (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller) , pedig alapvető alapanyaga, és sokkal jobb úgy.
Az ízesítése egyéni dolog, mindkettőbe olaszos zöldfűszerek dominálnak.
A tészta teljesen opcionális, hiszen bármire rá lehet tenni, spagetti, makaróni penne, farfalle, gnocchit is lehet bele főzni, vagy lasagne-nek is be lehet rétegezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!