Mi a különbség a milánói és bolognai spagetti között?
Figyelt kérdés
2012. márc. 6. 12:29
1/9 anonim válasza:
A milánóiban van gomba. Ennyit tudok.
2/9 anonim válasza:
A milánóiban gomba és sonka van, a bolognaiban meg darált hús.
3/9 anonim válasza:
A milánói az makaróni, és nem spagetti.
4/9 anonim válasza:
Az már részlet kérdése, hogy spagettire vagy makarónira teszed a szószt. :)
5/9 anonim válasza:
A második válaszolónak tökéletesen igaza van. A milánói az sonkából és gombából készül, a bolognai darált húsból.
6/9 anonim válasza:
Üdv,
A 2. válasz a helyes, csak annyit tennék hozzá, hogy egyik verziót SEM ismerik az olaszok - ott ilyet ne kérj.
7/9 anonim válasza:
de ismerik :D üdv egy volt olaszétteremben dolgozó
8/9 anonim válasza:
9/9 anonim válasza:
Van egy barátom olasz felmenőkkel. A bolonyai ragu valójában létezik, de nem spagihoz készítik az olaszok és az számukra sértő. Sőt: az olaszoknál a tészta kis adag és előétel. Tehát mondjuk úgy, hogy félig maradt olasz és kicsit megkevertük. A milánói viszont teljesen hamis és magyar kreálmány. A milánói sertésbordától ered és borda nélkül tálalva nagyobb adag tésztaétel lett belőle. Tudtommal a borda is csak a rántott eredete miatt kapta a milánói nevet. Ilyen ételeket nem találunk az olaszoknál.
Különben én a bolonyait orsóval és pennével jobban szeretem, illetve húsmentes raguként is ugyanúgy szeretem. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!