Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 70 dkg darált húshoz csak 1...

70 dkg darált húshoz csak 1 zacskó bolognai spagetti alapom van, mivel pótolhatnám?

Figyelt kérdés
Mit tegyek hozzà,hogy ne legyen ízetlen?
2017. jan. 10. 12:12
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Ugye az alap 30 dkg-hoz való..
2017. jan. 10. 12:14
 2/12 anonim ***** válasza:
56%

Én nem szoktam port használni.


ŰLEírom a receptem, hátha tudod használni.


Alacsony hőfokon Hagymát üvegesre pirítom olajon, majd sózom. Teszek hozzá reszelt sárgarépát és fehérrépát és fokhagymát Pici vizet öntök bele, a vizet pótolni is szoktam. Ha a répák picit már puhultak hozzáteszem a felkockázott gombát. Ha minden megpuhult beleteszem a darálthúst. Ha a hús is puha felöntöm paradicsomlével, nyáron a hússal együtt friss paradicsomkockát teszek bele.

2017. jan. 10. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
70%
Kidobod a port, és helyette rendes bolognai alapot főzöl paradicsomból, zellerből, répából.
2017. jan. 10. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
34%
A bolognai raguba nem kell fehérrépa, első. A második írja jól, zeller, paradicsom(+püré), sárgarépa kell! Ezenkívül egy kis tej, száraz fehérbor, hagyma (nem fokhagyma).
2017. jan. 10. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
76%
Mint írtam "Leírom a receptem" Az enyémet, azt ahogy én szoktam. Mi így szeretjük, így szoktuk. Lehet nem kell bele, nem baj. Attól én még legközelebb is így fogom csinálni.
2017. jan. 10. 12:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
72%

De csípem, amikor én is odaírom, hogy: ahogyan én szoktam! És erre lenullázzák, mintha ezzel azt akarnák jelezni, hogy én nem is úgy szoktam, hanem valahogy máshogyan.

Őrültek!

2017. jan. 10. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
69%

A bolognai raguba tej nem kell, 4-es! Vöröshagyma viszont kell! Borból meg vöröset szoktam bele rakni, amin biztosan ismét felháborodsz!

Valamint fűszerek mennek még bele, babérlevél, bazsalikom, oreganó.

Ha van, a zeller meg a sárgarépa mellé én is szoktam fehérrépát bele reszelni, úgyhogy úgy látszik, ez nem egyedi elfajulás! Nekünk így ízlik /neked meg tejjel/!

2017. jan. 10. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
65%
Sőt, fokhagyma is kell bele!
2017. jan. 10. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
39%

őőő, a ragú alla bolognese tejjel készül, ahogy a 4. írta.

Nyugodtan utánanézhettek ti is:

[link]


"00 g di polpa di manzo (cartella o pancia o fesone di spalla o fusello) macinata grossa, 150 g di pancetta di maiale, 50 g di carota gialla, 50 g di costa di sedano, 50 g di cipolla, 300 g di passata di pomodoro o pelati, ½ bicchiere di vino bianco secco, ½ bicchiere di latte (tej, ha jól látom???) intero, poco brodo, olio d’oliva o burro, sale, pepe, ½ bicchiere di panna liquida da montare (facoltativa)"

2017. jan. 10. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, mint látod, számtalan elkészítési módja van!


Ha olyan egyszerűen szeretnéd csinálni, mint ahogyan a port csak beleteszed, akkor javaslom, hogy a zacskón látható fűszerekből rakjál bele a por mellé (oregano, bazsalikom stb...) illetve még sót. Így is finom lesz. Paradicsom mindenképp jó lenne még bele, de nem tragédia, ha nincs. Ha viszont van időd még boltba menni vagy van otthon mindenféle alapanyag, és időd is van, akkor nézz rendes bolognai recepteket :)

2017. jan. 12. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!