Szeretnék össze gyűjteni néhány olyan ételt, amiből lehet készíteni egy tállal, tányérra, vagy lehet fagyasztani íz, állag és minőség romlás nélkül, de elakadtam a lenti kajáknál. Írnátok párat?
Amit eddig is készítettem kis adagban az a rakott krumpli, paprikás krumpli, csilis bab, sajtos tészta, makaróni/bolognai, édes tésztát, mákos guba. Tejfölös krumpli leves. "Gyros". Csirkemell valamilyen zöldséggel egybe(karfiol, brokkoli, spenót), fasírt félék. Frissensultek közül csirke comb és szárny, illetve oldalas. Néha fagyasztott dolgok (nuggets, sajttal sonkával töltött hús, etc)
Ezeken kívül húsból max a darált hús jöhet még szóba. A többi alapanyag közül olyanok, amik hagyományosak, nem túl csípős vagy vad ízű. Gyereknek lenne, neki való adagban, más nem eszik belőle, kidobni nem akarom, ezért fontos a mennyiség, vagy a fagyaszthatosag. Köszi ☺️
Szia Utolsó!
Igen, úgy szoktuk, h előző este vesszük elő. ( igaz, nem hűtőbe, hanem simán a konyha asztalra kerül), és másnap reggel én szedem ki tányérba, úgy be a hűtőbe, majd ő melegíti meg magának.
Főzeléket még nem próbáltam fagyasztani, a tejföltől féltem, de akkor kipróbàlom, köszi a tippet! ☺️
Eddig csupa rossz tapasztalatom volt a krumplival, igaz, nem a hűtőben, hanem szoba hőmérsékleten olvastunk.
A frissensültekkel nem leszek beljebb, mert ha van annyi időm, h sutogessek, akkor lesz anno is, h panirozzak, viszont ha nincs, akkor a gyerek nem fog forro olajjal szórakozni ☺️
Nekem volt az eszemben, de elvetettem, mert a fagyasztott rizs nekem mindig száraz lesz, akármilyen finom is volt fagyasztás előtt. Persze lehet némi vízzel melegítve ismét valami kis életet lehelni bele, de ezt egy gyerek nem fogja csinálni
A fagyasztott krumpliról meg az a tapasztalatom, hogy akárhogy van kiengedve, az már nem ugyanaz, hanem kásás, ahogy a húslevesben a sárgarépa is.
A krumpli a fajtájától függően jobban, vagy kevésbé, de mindenképpen nálam a "nemfagyasztandó" kategória.
"olyan ételt, amiből lehet készíteni egy tállal, tányérra"
Ez mi a fenét akar jelenteni? Ezt melyik étel nem teljesíti szerinted?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!