Szeretnék össze gyűjteni néhány olyan ételt, amiből lehet készíteni egy tállal, tányérra, vagy lehet fagyasztani íz, állag és minőség romlás nélkül, de elakadtam a lenti kajáknál. Írnátok párat?
Amit eddig is készítettem kis adagban az a rakott krumpli, paprikás krumpli, csilis bab, sajtos tészta, makaróni/bolognai, édes tésztát, mákos guba. Tejfölös krumpli leves. "Gyros". Csirkemell valamilyen zöldséggel egybe(karfiol, brokkoli, spenót), fasírt félék. Frissensultek közül csirke comb és szárny, illetve oldalas. Néha fagyasztott dolgok (nuggets, sajttal sonkával töltött hús, etc)
Ezeken kívül húsból max a darált hús jöhet még szóba. A többi alapanyag közül olyanok, amik hagyományosak, nem túl csípős vagy vad ízű. Gyereknek lenne, neki való adagban, más nem eszik belőle, kidobni nem akarom, ezért fontos a mennyiség, vagy a fagyaszthatosag. Köszi ☺️
Gyakorilatilag mindent lehet fagyasztani, minöségromlás nélkül, a titok a megfelelö, lassú kiolvasztás.
Nem írtad, mekkora gyerekröl van szó, de egy éves kortól nem kell külön fözni neki, add azt, amit ti is esztek - a feslorolásból arra következtetek, hogy már ilyen idös -, akkor nem kell semmit kidobni.
Nekem a legjobban és kis adagokban is fagyasztható étel a töltött káposzta, töltött paprika, székely káposzta, marha-, birka és sertéspörkölt, pacal ezek íz és állagromlás nélkül melegíthetőek.
Minden olyan étel jó amiben nincs krumpli, de ezeket lassan kell kiolvasztani, és amikor felengedett átforralni.
Főzelékek, arra feltétek?
Gombócok, derelyék, sonkás tészta, túrós csusza, sztrapacska, grízes tészta lekvárral, ... és ezek elé valamilyen húsos leves (pl.gulyás,vagy ragu)
Köszi az eddigi válaszokat. A gyerek 13 éves, és rendes ételeket eszik, mint írtam is. Én nem ehetek ilyesmit, azért kell a kis adag, mert csak neki főzök ezekből.
Heti 6x12 órát dolgozom, plusz az utazás, úgyh esélytelen, h minden nap főzzek. Nyilván a szabadnapomon legyártok több különböző ételt, amit eszik aznap, plusz a következő két napra, de tovább nem szeretem a hűtőben tárolni az ebédet,ezert fagyasztom.
Sajnos a káposzta félék kiesnek, azokat pont nem szereti (a savas, savanyú dolgokat nem eszi, mert sebes a szája pici kora óta, és azok csípik. Ezért esik ki a csípős étel is, meg a nagyon fűszeres)
Szia Első!
Mindent azért nem fagyasztanék. Sok krumplit, krumplis ételt eszik, azt bárhogy próbáltam eddig olvasztani, nem lett jó, frissensülteket szintén nem fagyasztanék, mert minőségileg nem lesz baja, de az állaga rosszabb lesz.
...
Tésztákkal rendben vagyok, makaróni, bolognai fagyasztva is, sajtos tejfölös valamilyen variációja frissen szokott lenni. Utóbbi nálunk a hűtő takarító étel, bármit bele rakok, ami épp van 😂😂.
"Sok krumplit, krumplis ételt eszik, azt bárhogy próbáltam eddig olvasztani, nem lett jó, frissensülteket szintén nem fagyasztanék, mert minőségileg nem lesz baja, de az állaga rosszabb lesz."
A krumplis ételeket csak úgy lehet megfelelö minöségben felolvasztani, ha a hütöben olvasd fel amgától és utána rendesen fel kell újra forralni, akkor visszanyeri a normál állagát.
A frissensülteket meg sütésre elökészítve érdemes fagyasztani (pl. rántott valamit bepanírozva), és evés elött közvetlenül frissen sütni. (Vagy ha valamiért megis megsütve fagyasztod, akkor fagyosan kell forró olajban átsütni, akkor majdnem olyan lesz, mint frissen - de ez csak vészmegoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!