Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy süssem ki a csirkemellet...

Hogy süssem ki a csirkemellet hogy ne legyen kemény és néhány nap múlva is ehető legyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok, kollégiumba készülök és ott majd tervezek csirkét sütni. A problémám, hogy amikor én sütöm a csirkét akkor frissen finom, de aztán másnapra nagyon megkeményedik, és felvesz egy fura mellékízt.

Valaki, tudna segíteni, egy alap recepttel, vagy móddal, hogy ne puha, szaftos maradjon, és akár 2-3 nap múlva a hűtőben után is ehető maradjon. Ha lehetséges ilyen.


Köszi előre is!



2018. aug. 18. 15:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
71%
Tojást verj fel,önts hozzá tejet,majd lisztet hogy sürü palacsinta tésztát kapj. Verd fel a habot,majd add a tojásos masszához lazán.Ebbe a masszába mártsd a husokat. Garantálom hogy másnapra sem fog kiszáradni,nagyon finom. Orly vagy sörtészta a hivatalos neve. Én csirkemellet,karajt szoktam így rántani,ízlés szerint fűszerezheted a masszát.
2018. aug. 18. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én egy éjszakára bepácolom( fokhagymásj-joghurtos, sörös-mézes chilis, barbecque stb) majd a csirkerészeket sütőzacskóba teszem, rakok hozzá zöldségeket (paprika, hagyma, gomba, répa, bármi amit szeretsz) beleöntöm a páclevet és lassú tűzöm megsütöm.
2018. aug. 18. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
71%

# 1


A sörtésztába sört is kell tenni(döbbenet), a tojás meg liszt önmagában nem sörtészta.

2018. aug. 18. 16:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
2-3 nap hűtőben állás és melegítés(pláne ha mikróról van szó) után ne várd hogy olyan lesz mint a frissen kisütött hús. De ez kb minden kajára igaz, a tészta, a rizs, a párolt zöldség vagy a krumpli se olyan 2-3 nap múlva felmelegítve mint frissen.
2018. aug. 18. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
42%
Ha a kérdezőt érdekli ez a rendkivül finom elkészitési mód,akkor majd utána néz és elkésziti sörrel,egyébként tejjel is nagyon finom. Elnézést hogy nem volt időm bővebben kifejteni a receptet.
2018. aug. 18. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim válasza:
100%
Szárnyassültet, kívétel a kacsa pár órán belül elkészülte után ajánlott fogyasztani.
2018. aug. 18. 17:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
Épp az a lényeg, hogy később is ehető legyen, mert nem lesz valószínűleg időm mindennap sütni.
2018. aug. 18. 17:16
 8/14 anonim ***** válasza:
49%

Nálunk bevált recept: előző nap befüszerezett húst (csirke, pulyka, sertés) a füszerekkel /füszerkeverék: 1-1 mokkáskanálnyi só-pirospaprika-fokhagymapor-fehérbors-vegeta/ megszórva egy éjszakán át hütőben lefexve tartani. Másnap kevés zsiradékon atpirítani, kapjon kis szint, és olivaolajjal kikent jénaiban félig egymást takarva berakni.

A tetejére a mennyiseggel

2018. aug. 18. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
50%

Nálunk bevált recept:

előző nap befüszerezett húst (csirke, pulyka, sertés) a füszerekkel /füszerkeverék: 1-1 mokkáskanálnyi só-pirospaprika-fokhagymapor-fehérbors-vegeta/ megszórva egy éjszakán át hütőben lefedve tartani. Másnap kevés zsiradékon atpirítani, kapjon kis szint, és olivaolajjal kikent jénaiban/tepsiben félig egymást takarva berakni.

A tetejére a mennyiségnek megfelelően tejfölt és mustárt kikeverve rákenni, a serpenyőben visszamardt zsiradékot rácsöpögtetni.

Alufóliávál telakarva sütőben puhulásig sütni. Puhulás után az alufóliát levesszük. A frissen elfogyasztandó részre sajtot reszelni puhulás után, és rápirítani. A maradék hütőben eltartható és csak a sajttal újra píritani sütőben.

Amire figyelni kell, hogy a tejföl elég sok levet enged, vagy a tejföl képződő savóját előzőleg le kell önteni, vagy hamarabb le kell venni a fóliát akkor figyelni kell, hogy ne száradjon ki a hús.

2018. aug. 18. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
44%
Bocsi a ketszeri kuldesert. 😱
2018. aug. 18. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!