Hogy süssem ki a csirkemellet hogy ne legyen kemény és néhány nap múlva is ehető legyen?
Sziasztok, kollégiumba készülök és ott majd tervezek csirkét sütni. A problémám, hogy amikor én sütöm a csirkét akkor frissen finom, de aztán másnapra nagyon megkeményedik, és felvesz egy fura mellékízt.
Valaki, tudna segíteni, egy alap recepttel, vagy móddal, hogy ne puha, szaftos maradjon, és akár 2-3 nap múlva a hűtőben után is ehető maradjon. Ha lehetséges ilyen.
Köszi előre is!
# 1
A sörtésztába sört is kell tenni(döbbenet), a tojás meg liszt önmagában nem sörtészta.
Nálunk bevált recept: előző nap befüszerezett húst (csirke, pulyka, sertés) a füszerekkel /füszerkeverék: 1-1 mokkáskanálnyi só-pirospaprika-fokhagymapor-fehérbors-vegeta/ megszórva egy éjszakán át hütőben lefexve tartani. Másnap kevés zsiradékon atpirítani, kapjon kis szint, és olivaolajjal kikent jénaiban félig egymást takarva berakni.
A tetejére a mennyiseggel
Nálunk bevált recept:
előző nap befüszerezett húst (csirke, pulyka, sertés) a füszerekkel /füszerkeverék: 1-1 mokkáskanálnyi só-pirospaprika-fokhagymapor-fehérbors-vegeta/ megszórva egy éjszakán át hütőben lefedve tartani. Másnap kevés zsiradékon atpirítani, kapjon kis szint, és olivaolajjal kikent jénaiban/tepsiben félig egymást takarva berakni.
A tetejére a mennyiségnek megfelelően tejfölt és mustárt kikeverve rákenni, a serpenyőben visszamardt zsiradékot rácsöpögtetni.
Alufóliávál telakarva sütőben puhulásig sütni. Puhulás után az alufóliát levesszük. A frissen elfogyasztandó részre sajtot reszelni puhulás után, és rápirítani. A maradék hütőben eltartható és csak a sajttal újra píritani sütőben.
Amire figyelni kell, hogy a tejföl elég sok levet enged, vagy a tejföl képződő savóját előzőleg le kell önteni, vagy hamarabb le kell venni a fóliát akkor figyelni kell, hogy ne száradjon ki a hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!