Hogy süssem ki a csirkemellet hogy ne legyen kemény és
néhány nap múlva is ehető legyen?
Figyelt kérdés
Sziasztok, kollégiumba készülök és ott majd tervezek csirkét sütni. A problémám, hogy amikor én sütöm a csirkét akkor frissen finom, de aztán másnapra nagyon megkeményedik, és felvesz egy fura mellékízt.
Valaki, tudna segíteni, egy alap recepttel, vagy móddal, hogy ne puha, szaftos maradjon, és akár 2-3 nap múlva a hűtőben után is ehető maradjon. Ha lehetséges ilyen.
Előző vagyok az jutott eszembe, hogy a fenti módon hütőbe elrakott húst másnap db-onkent egy szelet paradicsommal/oreganoval izesitve, vagy egy adag gombávál megbubolva, rá egy szelet mozarella sajt rápiritva szintén felhasználható, salátával/rizzsel/krumplival/főzelekkel.
2018. aug. 18. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
12/14 anonim válasza:
Mellékíze az ipari húsnak van, először is válassz tanyasi, kapirgálós csirkét, ami valóban egészséges is.
Aztán megfogod a mellet egyben, befűszerezed, 2 perc alatt kérgesre pirítod, majd betetszed a sütőbe 140 fokra 15 percre. Így a hús olyan szaftos, amennyire csak lehet, mintha nem is mell lenne.
Széll Tamás receptje, mint Európa-díjas szakács nyilván ért a csirkéhez.
2018. aug. 18. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
13/14 anonim válasza:
Nagy adagot nem fogsz tudni a kolis hűtőben tárolni, főleg ha 3-4 fős szobában leszel. Az előtte nap bepácolt hús is értelemszerűen nem működik koliban. Mi itthon lábosban szoktuk csinálni a csirkét. Só bors után kevés olajon kifehérítjük, majd felöntjük vízzel, és nagy lángon 1 órát sütjük. A tetejére szoktunk tenni paprikát, paradicsomot, hagymát. Így még napok múlva is jó az állaga. Kihűteni dobozban szoktuk rajta a tetejével, hogy ne száradjon ki.
2018. aug. 18. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
14/14 anonim válasza:
Csirkét max. egy napig hagynék állni, a két-három nap kockázatos. A trükk bármilyen elkészítési módnál, hogy ne mikróban melegítsd, hanem serpenyőben! Forrósítsd fel a serpenyőt, pici olajjal megkenheted az alját, tedd bele a csirkehúst, önts mellé egy-két evőkanál vizet, fedd le, vedd kicsire a lángot, hagyd 3-4 percig jól átmelegedni, majd fordítsd meg, fedő nélkül közepes lángon még melegítsd át mindkét oldalát. Olyan lesz, mint a frissen sült, de legfeljebb előző napi csirkével. A másik lehetőség, hogy szaftos ragut készítesz, az mikróban is melegíthető, de serpenyőben melegítve ez is finomabb. A lényeg, hogy pár percig fedő alá is kell tenni, hogy jól átjárja a meleg. A bacikat is elpusztítja és finomabb is lesz. De szárnyas esetén tényleg ne őrizgesd napokig a hűtőben!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!