Leggyorsabban a babot ehetővé tenni?
Vettem száraz babot.
Főzéssel vagy párolással, vagy áztatással vagy hogyan lehet a lehető leggyorsabban belőle ehető állagú babot csinálni mint pl a konzervek szoktak lenni?
Főzésnél vagy 10-12 óra múlva lett ehető formában..
Milyen praktikak vannak erre?
12 órán át főzted a babot?!
Azt be kell áztatni, hideg vízbe, egy napra. És akkor hamar megfő. De akkor sem percek alatt, hanem max. másfél-két óra alatt. Ugyanis az SZÁRAZbab.
A mirelit fejtettbab még nicns kiszárítva, azt kell hasonlóan kevés ideig főzni, kb. fél órán át maximum.
A konzervek előre hőkezeltek, azaz fogyasztásra készek.
Egy éjszakára beáztatod, és meg kellene hogy ezután főjön 1 óra alatt max.
Ám megértelek, vettem én is már olyan babot, hogy egy éjszakkás áztatást követően 5 óra alatt sem főtt meg, pedig szódabikarbónát is tettem bele. :D
Előfordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!