Hogyan kell nagyon sok és sűrű szaftú pörköltet főzni
1 kg húsból, ha recept alapján mindig csak kevés vizet
kell alá önteni?
Figyelt kérdés
Rakhatok oda 2,5 kg húst is, akkor is alig van leve, és maximum kettőnknek elég. De bográcsba szeretném 5 embernek, viszont nem akarom, hogy szinte csak húst egyenek.
2019. ápr. 29. 13:39
1/6 anonim válasza:
A hagyma, szalonna és a zsiradék a titka, nem a víztől lesz tartalmas, sűrű a szaft. 3-4 fej hagyma is kellhet hozzá. De 1 kiló hús az nem túl sok 5 embernek. Szerintem 2 kilónál kevesebbért elő sem érdemes venni a bográcsot.
2019. ápr. 29. 13:45
Hasznos számodra ez a válasz?
2/6 anonim válasza:
Nem tudom, milyen fajta húsból szeretnéd készíteni, de a sok hagyma sűrít, amikor ráteszed a hagymára a húst, pirítsd még egy darabig, hogy a rostok bezáródjanak. Apránként öntögess hozzá vizet, és fűszerezd erősebben. Nekem van egy titkom, amitól sűrű és bő levet kapok: egy pici rétesliszttel megszórom és folyamatosan kevergetem a "vége előtt" egy-két perccel.
Ha kellőképpen fűszerezett a pörkölt, akkor a liszt észre sem vehető, kiforrja, de sűrű, bő szaftot kapsz.
2019. ápr. 29. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
3/6 anonim válasza:
A titok a sok hagyma.
De miért kell arra olyan rengeteg zaft? Nyilván készítesz valami tésztát, vagy krumplit, azt meglocsolod egy kicsit és kész!
Ha azt akarod, hogy sok leve legyen, akkor csinálj gulyást, zöldséggel krumplival, csipetkével! Akkor elég lesz az 1kg. hús, kenyérrel.
2019. ápr. 29. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
4/6 anonim válasza:
Azért, hogy sűrű legyen a szaft, állandó kevergetés közben, többször le kell pirítani a pörköltet a zsírjáig. Akkor a hagyma teljesen szétesik és sűrű ízes szaftja lesz. Én egy kis lecsót (nyáron paradicsomot és paprikát) is szoktam beletenni.
2019. ápr. 29. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
5/6 anonim válasza:
Soha nem öntök rá vizet, és én a húst meg se eszem belőle, csak a szaftot, van bőven...
2019. ápr. 29. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
6/6 anonim válasza:
Sok hagyma, ennyi Húshoz 4-5 fej hagymát pirítanék le. Mikor a piros paprikát ráteszed mehet bele paradicsomlé pici. Víz meg annyi hogy ellepje + 5 centivel magasabban legyen a víz at edényben.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!