Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nekem miért nem aranysárga a...

Nekem miért nem aranysárga a rántottám? :D

Figyelt kérdés

Múltkor is láttam munkahelyen hogy srác ilyen aranysárga színű rántottát eszik, ahogy egy éttermi reggelinél is így van ez. :D Amit én sütök otthon mindig fakó. És nem azért mert sokáig sütöm és barna lesz, nem, ez teljességgel fakó sárga, nagyon csúnyán néz ki. :D És mindig másfajta tojásból csinálom, ez nem lehet az oka.

[link]

Kb ilyen másoknak, nekem meg gusztusom sincs sokszor hozzá, amiért fakó és inkább barnás árnyalatú semmint sárga.


2019. ápr. 17. 10:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A tojás miatt.
2019. ápr. 17. 10:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Amikor felütöd a tojást, milyennek látod a sárgáját?

A tojás minősége nagyban függ attól, hogyan tartották a tyúkot, mivel etették.

A táposak ritkán jók, a kapirgálósak jobb tojást adnak.


A képen a kódok magyarázatát láthatod:

[link]

Legjobb, ha csak az 1 számjeggyel kezdődő jelűt veszed.

2019. ápr. 17. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
95%

A tojás minősége nem függ a sárgája színétől.

"Mitől függ a tojás színe?


Sokszor felmerül a kérdés, hogy mi befolyásolja egy tojás színét. Lehet hallani olyat, hogy tápanyag hiánytól kifehéredik, vagy a ketreces tartás/napfény hiány okozza a fehéredést.

A valóság sokkal prózaibb.

A tojás színét a a tojó genetikája határozza meg. Egy bizonyos tojó egy bizonyos színű tojást tojik. Magyarországon a barna héjú tojás a kedveltebb, ezért is lehet általában ilyet vásárolni. Kifejezetten olyan tyúkokat tartanak, ami barna tojást tojik. Amerikában (tudtommal) fehér színt részesítik előnyben, ezért ott a barna tojás számít furcsának.


Mitől függ a tojássárgájának színe?


Ez ügyben is sok tévhitet lehet hallani.

A tojás sárgája a tojó által elfogyasztott takarmány színanyag tartalmától függ.

Egy ketreces tartásból származó tojás sárgája is lehet szép sárga, hiszen ezeknél kifejezetten figyelnek arra, hogy megkapják a kellő (esetenként a mesterségesen előállított) mennyiséget ahhoz, hogy szép legyen a sárgája a tojásnak.

Alapesetben a "kapirgálós" tyúkok tojássárgájának színe azért szebb, mert a kapirgálás és a változatos zöldtakarmányok fogyasztása következtében több színanyagot tartalmazó takarmányhoz jutnak.

Például a sok paprikát fogyasztó tyúk tojássárgája narancssárgás, pirosba hajló színű is lehet."

[link]

2019. ápr. 17. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem mindegy, hogy bolti tojás vagy házi. A boltiak jellemzően feltörésnél sárgábbak, sütésnél viszont kifakulnak. Vannak tyúkjaim és olyan színű rántottát szoktam csinálni, mint ami a képen látható.
2019. ápr. 17. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
Az is lehet az oka, hogy nem vered fel annyira, mint egy étteremben teszik, és enyhén kicsapódik a fehérje, ami logikusan sápasztja az összképet.
2019. ápr. 17. 12:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
73%
# 3-as válaszoló, nem tudom honnan másoltad a szöveget, de azért vitatható szerintem. Nagymamámtól szoktam kapni tojást, mikor látogatóba megyek. A dobozban lévő tojások gyakran olyanok, mint egy púder színskála. Az egészen fehér héjútól, a sötétig minden árnyalat megtalálható benne. Feltörve viszont mindegyik sárgája olyan igazi sötét sárga, már-már narancssárga. Amit pedig a boltban vásárolok, ritkán ilyen, az csak nagyon halvány sárga. Felverve pedig még sápadtabb. Szóval valami tuti van abban, hogy függ a tápanyagtól is.
2019. ápr. 17. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Milyen edényben sütöd? Mit teszel bele?

Én sima bolti tojásból sütöm.Általában nagyon tiszta serpenyőben, kevés tiszta olajon.Kevés só, néha petrezselyenzöld kerül bele.Jól összekeverem. Néha zöldpaprikát, sonkát vágok bele, de mehet bele vegyes mirelit zöldség is, olivabogyó, bármi ízlés szerint.Borsot nem teszek bele (lehet, hogy neked az színezi el?).Ha felforrósodott az olaj, mehet bele a kikevert rántotta és folyamatosan keverem, azonnal megsül és szép sötétsárga.Van, hogy halványabb, de sosem szürkés.szóval én az edényedre is gyanakszom.Vagy valami olyan fűszert teszel bele.

2019. ápr. 17. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
80%

#6

"...nem tudom honnan másoltad a szöveget"


Miért nem tudod? Oda tettem a linket, hogy honnan van.

2019. ápr. 17. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Vajat tegyél alá és tovább süsd kisebb lángon
2019. ápr. 17. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Vagy csinálhatod így is, hogy 2 sárgája egy fehérje.
2019. ápr. 17. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!