Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a neve, hogy hívják az...

Mi a neve, hogy hívják az ilyen ételt? Talán párizsi szeletféléből csinálják.

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, mintha kicsit barnábbra sütött párizsi szeleteket, a palacsintatésztával panírozott vékony hússzeleteket egy lábasban még tovább főznek vagy összemelegítenek vízzel vagy húslevesfélével feleresztve. Egy kicsit le is válik a húsról a panír, és nagyon finom puha lesz a hús. Disznóhús.

Tarhonyára rakják.



#Parizsi szelet #újrafőzőtt párizsi #sertéshúsos ételek #tarhonyához feltét
2019. ápr. 12. 04:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%
...az mindenesetre biztos, hogy ez a sütés utáni főzés, feltehetően pecsenyelében, az klasszikus natúr szeletes megoldás, biztos, hogy ez volt az étel alapja, csak hogy ez bizarr a bunda féleség hogy került rá... ?!
2019. ápr. 12. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:
13%

[link]


Igen gyakran készítem, kedves kötözke 6.


7!


Nem, nem tarhonyával. Azt írtam erre hajaz egy kicsi. Magyarán hasonlít kicsit

2019. ápr. 12. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 A kérdező kommentje:

Szóval nem ismerős senkinek. Pedig tényleg finom, a 60-70 es években sváb családban ettem, és tarhonyával. Annál jobb, minél vastagabb a panír. És tényleg eláll a hűtőben is. Nem maradékból volt.

De az biztos, hogy nem keleti-kínai az íze, semmi szójaszósz vagy édes-cukros íze nincs. Sem savanyú.

Akkor legelőször sima vízzel próbálom meg felengedni.

2019. ápr. 12. 14:47
 14/19 anonim ***** válasza:
90%

#13

70 éves sváb ember vagyok és nem ismerem ezt az ételt.

Pedig minden tekintetben hagyománytisztelő sváb településen élek, anyám csak "svábul" tudott főzni.

Vagy rosszul emlékszel, vagy a vendéglátó család találmánya volt.

2019. ápr. 12. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
82%
2019. ápr. 12. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm, lehet hogy ilyesmi volt.

Nem is gondoltam, hogy sváb étel lenne, csak náluk ettem. Az is lehet, hogy valami akkori újságban volt, Nők Lapjában, vagy más hetilapban.

Azt hittem, hogy talán ismerős étel lehet, de akkor mégse.

Kösz mindenkinek!

2019. ápr. 12. 17:00
 17/19 anonim ***** válasza:
71%

Egy hasonló étellel találkoztam, valamelyik „Ízőrzők"-ben, de most nem találom.

Viszont itt egy másik recept

[link]

2019. ápr. 13. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Akkor az enyémet biztos párolt párizsi szeletnek hívják.
2019. ápr. 13. 23:27
 19/19 anonim ***** válasza:
68%
Ez a natúr szelet. Lisztbe forgatod, hirtelen kisütöd, visszarakod a serpenyőbe és egy kis alaplében párolod tovább vagy vízben. Biztos csak tarhonya volt otthon, így az lett a köret hozzá.
2019. máj. 13. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!