Mi a neve, hogy hívják az ilyen ételt? Talán párizsi szeletféléből csinálják.
Úgy néz ki, mintha kicsit barnábbra sütött párizsi szeleteket, a palacsintatésztával panírozott vékony hússzeleteket egy lábasban még tovább főznek vagy összemelegítenek vízzel vagy húslevesfélével feleresztve. Egy kicsit le is válik a húsról a panír, és nagyon finom puha lesz a hús. Disznóhús.
Tarhonyára rakják.
Igen gyakran készítem, kedves kötözke 6.
7!
Nem, nem tarhonyával. Azt írtam erre hajaz egy kicsi. Magyarán hasonlít kicsit
Szóval nem ismerős senkinek. Pedig tényleg finom, a 60-70 es években sváb családban ettem, és tarhonyával. Annál jobb, minél vastagabb a panír. És tényleg eláll a hűtőben is. Nem maradékból volt.
De az biztos, hogy nem keleti-kínai az íze, semmi szójaszósz vagy édes-cukros íze nincs. Sem savanyú.
Akkor legelőször sima vízzel próbálom meg felengedni.
#13
70 éves sváb ember vagyok és nem ismerem ezt az ételt.
Pedig minden tekintetben hagyománytisztelő sváb településen élek, anyám csak "svábul" tudott főzni.
Vagy rosszul emlékszel, vagy a vendéglátó család találmánya volt.
Köszönöm, lehet hogy ilyesmi volt.
Nem is gondoltam, hogy sváb étel lenne, csak náluk ettem. Az is lehet, hogy valami akkori újságban volt, Nők Lapjában, vagy más hetilapban.
Azt hittem, hogy talán ismerős étel lehet, de akkor mégse.
Kösz mindenkinek!
Egy hasonló étellel találkoztam, valamelyik „Ízőrzők"-ben, de most nem találom.
Viszont itt egy másik recept
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!