Mi a neve, hogy hívják az ilyen ételt? Talán párizsi szeletféléből csinálják.
Úgy néz ki, mintha kicsit barnábbra sütött párizsi szeleteket, a palacsintatésztával panírozott vékony hússzeleteket egy lábasban még tovább főznek vagy összemelegítenek vízzel vagy húslevesfélével feleresztve. Egy kicsit le is válik a húsról a panír, és nagyon finom puha lesz a hús. Disznóhús.
Tarhonyára rakják.
Életemben nem hallottam erről az undormányról.
Talán nem is véletlenül.
#7
... és mindezt tarhonyával?:)
Erős fantáziával, nekem lenne egy gyanúm...
Szerintem ez egy "kissé" elb-szott sima natúr szelet.
Ugye a régi iskola szerint ott a szelet húst enyhén lisztezve kell kevés zsiradékon elősütni, egyrészt így erősebb kéreg sül a húsra, másrészt a zsiradékba bekerülő liszt elégséges ahhoz, hogy ebből utána (parpürével, egyéb ízesítő anyagokkal) pecsenyelé készüljön, és ebben van készre párolva a hús.
Sok szempontból jó módszer, tényleg utánozhatatlanul omlós, és könnyen melegen tartható nagyobb mennyiségben is.
Viszont én is dolgoztam már olyan szakáccsal aki pl valami fűszeres tejbe áztatott szeleteket akart így elkészíteni, persze az extra felszívott folyadék extra lisztet kívánt, ja, meg még paprikás lisztbe forgatta, jó bővel, 3 perc után úgy nézett ki a keze is, meg az egész konyha, mint egy disznóól... elég gány munka, de simán megsütve, utólagos párolás nélkül, a végeredmény végülis nem rossz.
Szerintem a fentebbi recepteket összekombinálta valami túlképzett idősebb szaki, aki annyira jót akart csinálni, hogy ez lett a vége.
Nem tudok másra gondolni ebből a leírásból.
Amúgy elhiszem, hogy finom, meg puha, de emellett azért szépre is meg lehet ám csinálni! :)
Vagy egy olyan üzemi konyha volt, ahol 5 deka húsból kellett telerakni a tányért, ezért volt bunda a natúrszeleten is, hogy legalább látványra nagyobb legyen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!