Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a neve, hogy hívják az...

Mi a neve, hogy hívják az ilyen ételt? Talán párizsi szeletféléből csinálják.

Figyelt kérdés

Úgy néz ki, mintha kicsit barnábbra sütött párizsi szeleteket, a palacsintatésztával panírozott vékony hússzeleteket egy lábasban még tovább főznek vagy összemelegítenek vízzel vagy húslevesfélével feleresztve. Egy kicsit le is válik a húsról a panír, és nagyon finom puha lesz a hús. Disznóhús.

Tarhonyára rakják.



#Parizsi szelet #újrafőzőtt párizsi #sertéshúsos ételek #tarhonyához feltét
2019. ápr. 12. 04:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
82%

Életemben nem hallottam erről az undormányról.

Talán nem is véletlenül.

2019. ápr. 12. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 anonim ***** válasza:
80%
Mosléknak
2019. ápr. 12. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
88%
Ez olyasmi étel lehet mint a viccben, amikor kettőt lapoztak a szakácskönyvben.
2019. ápr. 12. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem valamire nagyon rosszul emlékszel, de én is kíváncsi lennék, létezik-e ilyen.
2019. ápr. 12. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
79%
A vasárnapi magyar ebéd (húsleves, rántott hús) maradéka összeborítva, a kutyáknak, disznóknak felszolgálva. Fúj!
2019. ápr. 12. 09:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem ez csak simán másnapos megmikrózott bundás hús...
2019. ápr. 12. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
17%
Hajaz egy kicsit a Kung Pao-ra a leírásod. Annal a kisebb darabokra vagott húst előbb keményítőbe, majd tojásba mártják és úgy sütik ki. A kisült húst jenei tálba teszik, leöntik egy szójaszósz,ecet, cukor és víz mártással és sütőben párolják.
2019. ápr. 12. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
57%
Te sem ettél meg Kung Pao-t, utolsó.
2019. ápr. 12. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 anonim ***** válasza:
53%

#7

... és mindezt tarhonyával?:)

2019. ápr. 12. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
91%

Erős fantáziával, nekem lenne egy gyanúm...


Szerintem ez egy "kissé" elb-szott sima natúr szelet.

Ugye a régi iskola szerint ott a szelet húst enyhén lisztezve kell kevés zsiradékon elősütni, egyrészt így erősebb kéreg sül a húsra, másrészt a zsiradékba bekerülő liszt elégséges ahhoz, hogy ebből utána (parpürével, egyéb ízesítő anyagokkal) pecsenyelé készüljön, és ebben van készre párolva a hús.

Sok szempontból jó módszer, tényleg utánozhatatlanul omlós, és könnyen melegen tartható nagyobb mennyiségben is.


Viszont én is dolgoztam már olyan szakáccsal aki pl valami fűszeres tejbe áztatott szeleteket akart így elkészíteni, persze az extra felszívott folyadék extra lisztet kívánt, ja, meg még paprikás lisztbe forgatta, jó bővel, 3 perc után úgy nézett ki a keze is, meg az egész konyha, mint egy disznóól... elég gány munka, de simán megsütve, utólagos párolás nélkül, a végeredmény végülis nem rossz.


Szerintem a fentebbi recepteket összekombinálta valami túlképzett idősebb szaki, aki annyira jót akart csinálni, hogy ez lett a vége.

Nem tudok másra gondolni ebből a leírásból.


Amúgy elhiszem, hogy finom, meg puha, de emellett azért szépre is meg lehet ám csinálni! :)


Vagy egy olyan üzemi konyha volt, ahol 5 deka húsból kellett telerakni a tányért, ezért volt bunda a natúrszeleten is, hogy legalább látványra nagyobb legyen. :)

2019. ápr. 12. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!