Ennek a tortának a csokis áfonyás krémjét hogy tudnám megcsinálni margarin/vaj nélkül?
Szeretném meglepni a páromat ezzel a tortával, DE a vajas krémeket nem szereti. Akármennyire is kevés vaj kerül bele, ő azonnal érzi. Szeretném nem vajasra/margarinosra csinálni, de akkor mivel helyettesíthetném ezt a hozzávalót? Tudnátok ajánlani nekem egy ilyen áfonyás csokis krémet (akár saját receptet)? Vagy csak tippet, hogy hogy hagyhatnám ki. Egy ismerős azt ajánlotta, hogy párizsi krémet keverjek a krémbe vaj/margarin helyett, ez mennyire jó ötlet?
Köszönöm a válaszokat!
Akkor csak simán hagyd ki belőle a vajat.
Vagy csinálj pudingos krémet.
A párizsi krémben főleg vaj van! :D Úgy, hogy az eleve nem jó ötlet! :D
Köszönöm a válaszokat!
A párizsi krém alatt a csoki ganache-ra gondoltam, ugyanis aki ezt ajánlotta, azt mondta, hogy a kettő ugyanaz, elnézést a félreértésért.
A torta receptjében eleve párizsi krém van, szóval bukta. Sőt, a főzés során is kell bele vaj, plusz ki is kell vele habosítani, különben kenhetetlen.
Én ezt csinálnám:
Mascarpone
Cukrászhab (eleve cukrozott, és szépen tart)
Holland kakaópor
Esetleg olvasztott étcsokoládé
Leheletnyi áfonyalekvárt is kevernék a krémhez
A krémet kikevered, majd egész áfonyát keversz bele. A piskótákat vékonyan megkened áfonyalekvárral, utána az áfonyás csokis krém, és így rétegezd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!