Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítitek a tócsnyit...

Hogyan készítitek a tócsnyit vagy más néven a lepcsánkát?

Figyelt kérdés
Nagyon kezdő vagyok, megköszönném ha lépésről-lépésre leírnátok.
2008. nov. 10. 19:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
86%

Szia. Én ugy szoktam csinálni,hogy kockára vágott krumplit megfözök,majd áttöröm.Összekeverem egy tojással,sóval,és annyi liszttel,hogy gyurható tésztát kapjak.Utána lisztezett deszkán kinyújtom,majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom és forró olajba kisütöm.

Nem tudom erre gondoltál e,vagy a nyers,reszelt krumplisra. Azt is leirhatom,ha gondolod!

2008. nov. 10. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
67%

(Kicsit off...)

Ird le azt is légyszíves!

2008. nov. 10. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
Igen a reszelt krumplisra gondoltam, de ezt a fajtát is ki fogom próbálni
2008. nov. 10. 19:35
 4/14 anonim ***** válasza:
98%
A reszelt krumplisat ugy szoktam csinálni,hogy adok hozzá zúzott fokhagymát,sót,borsot,kicsi(egy-két kanál)tejfölt és annyi lisztet,hogy nokedli sürüségű tésztát kapjak.Utána kb.10 percet pihentetem,majd kanállal forró olajba adagolom,villával kicsit lenyomkodom,arany barnára sütöm.Nem tudok pontos krumpli mennyiséget irni,nálunk ez változó.Csináltam már 2,de akár 7 darabból is.A fűszereket pedig izlés szerint lehet adagolni.
2008. nov. 10. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a recepteket.
2008. nov. 10. 20:22
 6/14 anonim ***** válasza:
90%

Tócsni


hozzávalók:


5 nagy szem krumpli

2 tojás

10 liszt

bors

olaj a sütéshez


alaprecept:


a krumplikat meghámozom, és nagyluku reszelőn megreszelem. hozzáadom a tojásokat, majd a lisztet (amennyit felvesz), sózom, borsozom, és összegyúrom. evőkanállal placsnikat szaggatok belőle, és bő olajban aranybarnára sütöm.

2008. nov. 10. 20:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
30%
Kedves kerdezo keress ra a cicege vagy tocsi szora, mert igy hivjak amire gondolsz, tobb recept is van. google!
2008. nov. 10. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
73%
tocsni. mindmegette.hu
2008. nov. 10. 21:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
82%
Nah, akkor még én is leírom...én úgy szoktam, hogy megpucolok pár krumplit, lereszelem a nagylukún, teszek hozzá egy pohár kefírt, pici liszt, egy tojás, só, bors, fokhagyma-por...ezeket összedolgozom, ha kell még rakok hozzá egy pici lisztet...és én nem serpenyőben szoktam csinálni, hanem tepsiben....kicsit több kell ugyan hozzá, de beleöntöm, elegyengetem, és isteni amikor a széleinél jó ropogósra sül....ajánlom mindenkinek, próbáljátok ki így is.....tálalásnál szoktam még hozzátenni egy kis tejfölt, vagy keverek ki snidlinges krémet! Isteni, és olcsó
2008. nov. 10. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
37%

Ez amit itt leírtok,ez a krumpli prósza,ez Zalai étel.


Én így készítem:


10-12 közepes krumplit lereszelek a sajtreszelőn.

Hozzáadok 1/5L kefírt,sózom,vegetázom ízlés szerint.

Teszek bele annyi lisztet,hogy közepesen folyós tésztát nyerjek.

Vagy kevés forró olajban sütöm ki mint a palacsintát,vagy tepsiben sütőbe.

Van amikor teszek a tésztába apróra vágott szalonnát,sonkát.Ekkor palacsintasütőben sütöm ki.

Fokhagymás tejföllel tálalom.

Ha tepsiben sütöm,akkor a tetejére szórom a sonkát szalonnát,meglocsolom fokhagymás tejföllel,beteszem kicsit sülni,ha meghúzott reszelek rá sajtot,és készre sütöm.


Nagyon finom.

2008. nov. 10. 22:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!