Hogyan készítitek a tócsnyit vagy más néven a lepcsánkát?
Szia. Én ugy szoktam csinálni,hogy kockára vágott krumplit megfözök,majd áttöröm.Összekeverem egy tojással,sóval,és annyi liszttel,hogy gyurható tésztát kapjak.Utána lisztezett deszkán kinyújtom,majd pogácsa szaggatóval kiszaggatom és forró olajba kisütöm.
Nem tudom erre gondoltál e,vagy a nyers,reszelt krumplisra. Azt is leirhatom,ha gondolod!
(Kicsit off...)
Ird le azt is légyszíves!
Tócsni
hozzávalók:
5 nagy szem krumpli
2 tojás
10 liszt
só
bors
olaj a sütéshez
alaprecept:
a krumplikat meghámozom, és nagyluku reszelőn megreszelem. hozzáadom a tojásokat, majd a lisztet (amennyit felvesz), sózom, borsozom, és összegyúrom. evőkanállal placsnikat szaggatok belőle, és bő olajban aranybarnára sütöm.
Ez amit itt leírtok,ez a krumpli prósza,ez Zalai étel.
Én így készítem:
10-12 közepes krumplit lereszelek a sajtreszelőn.
Hozzáadok 1/5L kefírt,sózom,vegetázom ízlés szerint.
Teszek bele annyi lisztet,hogy közepesen folyós tésztát nyerjek.
Vagy kevés forró olajban sütöm ki mint a palacsintát,vagy tepsiben sütőbe.
Van amikor teszek a tésztába apróra vágott szalonnát,sonkát.Ekkor palacsintasütőben sütöm ki.
Fokhagymás tejföllel tálalom.
Ha tepsiben sütöm,akkor a tetejére szórom a sonkát szalonnát,meglocsolom fokhagymás tejföllel,beteszem kicsit sülni,ha meghúzott reszelek rá sajtot,és készre sütöm.
Nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!