Valaki irna nekem bevàlt linzer receptet? Ha sütès elött pàr óràval megcsinàlom a tèsztàt hütöbe rakom. Attól még jó lesz?
Figyelt kérdés
2019. ápr. 5. 11:28
1/6 A kérdező kommentje:
Igen néztem ott de nem tudom melyik jó. Egyszer egy sütivel jârtam igy nem igazàn volt jo a recept.
2019. ápr. 5. 11:32
2/6 anonim válasza:
A linzereket hütöben KELL pihentetni sütés elött, akkor lesz jó.
Majd keresek recepteket, de ha itt beadod a keresöbe a linzer címszót, akkor sok hasonló kérdést találsz, meg rengeteg kipróbált receptet is.
3/6 Andizsuzsi válasza:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 db tojássárga
1/2 citrom reszelt héja
A jó linzer titka a minőségi és hideg alapanyagokban rejlik. Vajjal (esetleg kis részben zsírral) készítve, a zsiradékot nagyon hidegen hozzáadva, gyorsan, rövid idegig gyúrva kell készíteni.
Pihentetni szükséges, minimum egy órát, de lehet akár egy napig is. Nyújtani is gyorsan kell, ne nagyon melegedjen át a tészta.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ebböl mennyi linzer karika jön ki?
2019. ápr. 5. 11:50
5/6 anonim válasza:
3:2:1 az eredeti linzer tészta, vagyis 3 resz liszt, 2 rész vaj, 1 rész porcukor. Nem kell bele se tojás, se más, de nyilván lehet bele tenni kb barmi ízesítő anyagot. Arra kell figyelni, hogy tojás nélkül nehezebb összedolgozni, tojással viszont kicsit meg fog kelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!