Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olyan linzer ill. hasonló...

Olyan linzer ill. hasonló tészta recept, ami megtartja a formát?

Figyelt kérdés

Olyan kipróbált linzer ill hasonló tészta receptre lenne szükségem, amibe ha mintát nyomok, akkor sütés után is szépen megmarad benne a minta.

Eddig ezt a receptet használtam, de nem vált be, mert szétfolyik benne a minta: 300 g liszt, 200 g vaj, 100 g porcukor, 1 tojás sárgája, 1 db vaníliás cukor (se sütőport, se szódabikarbónát nem tettem bele)

Aki segíteni tud, annak nagyon köszönöm



2018. nov. 28. 13:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg ennek is meg kellene tartania a formáját, valószínüleg nem jól sütöd!

A tésztát nagyon hidegen kell tartani, nem tudom, mivel formáztad, de utána is le kell hüteni és a kellöen forró sütöbe tenni, akkor csak megemelkedik, de nem terül szét.

2018. nov. 28. 13:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Az elsö vagyok: nekem ez a recept eddig mindig nagyon szépen megmaradt, esetleg próbáld ki ezt:


Narancsos csillagok

35 darabhoz: 50 cukrozott narancshéj (orangeat), 250 g liszt, 100 + 200 g porcukor, 125 g vaj, 1 tojás, 1 na-rancs reszelt héja, só, a nyújtáshoz liszt, 4 ek. erös fe-ketekávé, 2 ek. narancslikör, 75 g csokoládé-kávé-szem.

A cukrozott narancshéjat finomra megvágjuk. A lisz-tet, 100 g porcukrot, a vajat, a tojást, a vágott és a re-szelt narancshéjat, csipet sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és fél órára a hü-töbe tesszük.

A sütöt elömelegitjük 200°-ra (gázsütö: 3. fokozat).

Nagyobb méretü tepsit kibélelünk sütöpapirral. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyujtjuk, közepes nagyságú csillagformákat szurunk ki belöle, és a tepsibe rakjuk. A forró sütöben 10-12 percig süt-jük, majd sütörácsra tesszük, és hagyjuk teljesen ki-hülni.

A maradék porcukrot kikeverjük a narancslikörrel és a kávévál, bevonjuk vele a csillagokat,a csokoládé-kávészemekkel diszitjük, és hagyjuk egészen meg-száradni

2018. nov. 28. 13:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Sütés után nem terül szét, csak amit belé nyomok minta, az válik láthatatlanná. Ilyesmit szeretnék, hogy így nézzen ki sütés után:

[link]

2018. nov. 28. 13:09
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Elöször is igazi vajat használ, ne margarint és hütsd le sütés elött a tésztát. Meg eleve figyelj rá, hogy a tészta inkább kemény legyen, ne puha, akkor marad meg a lenyomat rajta.
2018. nov. 28. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Ne tegyél bele tojást. A sima linzertésztába nem kell. Még fogja tartani a -formáját
2018. nov. 28. 14:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim válasza:
60%
Én is úgy tudom, mint az előttem szóló, hogy a linzer tésztába nem kell tojás, és a liszt cukor vaj arány 3:2:1
2018. nov. 28. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim válasza:
100%
Bocsánat. Liszt, vaj, cukor arány..
2018. nov. 28. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, amit írtál, a klasszikus linzer tészta, meg kellene tartania a sütipecsét nyomát.
2018. nov. 28. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
2018. nov. 28. 23:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Mindenkinek ment a zöld :)

2018. nov. 29. 12:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!