Miért nem sikerült a linzer amit sütöttem?
Figyelt kérdés
A családban nagyon szeretjük a linzert.Ezért ma belevetettem magam a sütésbe.Életemben először készítettem ilyet,és sajnos nem úgy sikerült ahogy kellett volna..Pedig pontosan követtem a receptkönyv leírását.Nem is hasonlított a cukrászdában vagy akár a boltban kaphatóra..Sokkal keményebb lett a megsült tészta,és rücskös lett a teteje.Nincs ötletem mit ronthattam el.Gyorsan gyúrtam össze a hozzávalókat,hűtőben pihentettem egy órát.Kb.30 percig sült a sütőben.Mi lehetett a gond?2018. szept. 16. 19:21
1/8 anonim válasza:
Takard le, várj vele holnapig! Ne aggódj,meg fog puhulni. (Kiszaggattad a kívánt formára sütés előtt ugye?)
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod,megpróbálom letakarni és várok holnapig. :) Persze kiszaggattam kerekre ahogy kell :)
2018. szept. 16. 20:06
3/8 anonim válasza:
Ha beírod/linkeled a receptet, akkor meg tudjuk találni az esetleges hibát is, de könnyen lehet, hogy csak tényleg túl friss még.
Másrészt nem tudom, milyen linzer, de 30 percig sosem sütöttem eddig,maximum 12-15 perc alatt megsül. Amikor kiveszem, akkor még tapintásra nyersnek tünik, de nem az.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is a válaszod. második válaszadó.Belinkelni nem tudom mert papír alapú könyvből csináltam.20 dkg liszt,25 dkg margarin,1 tojás és 15 dkg cukor.Ez volt a hozzávalók aránya.Lehet,hogy a túlsütés is probléma volt.
2018. szept. 16. 20:14
5/8 anonim válasza:
Akkor valószínüleg igen, túl sokáig sütötted. (A recept jónak tünik)
A linzer akkor van kész, amikor még egész világos és a teteje megtapintva még puha.
Attól, hogy most nem tökéletesre sikerült, ízre azért biztos jó lesz, legközelebb meg még jobb lesz, ezzel mindenki így szokott lenni az elsö idöben!
6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,legközelebb megpróbálom ismét,kevesebb ideig sütve :)
2018. szept. 16. 21:09
8/8 anonim válasza:
A kedvenc lekvárral összeragasztva 1-2 nap alatt minden elrontott linzer a család csemegéje lesz :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!