Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon finom, jól sikerült...

Nagyon finom, jól sikerült linzer (karika) recept?

Figyelt kérdés

Van linzerhez receptem, csak az nem olyan finom mint amit egyik ismerősöm édesanyja készít, de ő meg sajnos nem hajlandó kiadni a titkát :(

Valaki valami jók kis receptet tudna nekem írni? Előre is köszi! :)

2012. ápr. 6. 13:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Én ezt próbáltam ki legutóbb, és jól sikerült:

[link]

2012. ápr. 6. 17:59
 2/3 anonim válasza:

Linzer 6 főre kb. 30db (nekem 35 lett)

30 dkg liszt

20 dkg Rama

10 dkg porcukor

1 tojássárgája

1 csomag vaniliás cukor

1 teáskanál sütőpor

lekvár

Én életemben először készítettem el, és nagyon finom, igazi linzer, napok után is ugyanolyan puha marad. Ez az adag nem túl sok, szerintem csináld legalább dupla adagból. Én is duplából fogom legközelebb.

2012. ápr. 20. 17:53
 3/3 anonim válasza:
Előző válaszoló vagyok. Annyit még mondanék hozzá, hogy a lisztet, porcukrot, van.cukrot, sütőport összekevered, és ebbe az egyvelegbe belemorzsolod! a Ramat. Aztán jöhet a tojássárgája hozzá. A tészta celofánba majd 20 percre a fagyóba megy. Levágsz egy darabot, fél centire kinyújtod kiszaggatod, sütőpapírra teszed, közepes hőfokon 10 percig sütöd. Ezt így amíg el nem fogy a tészta. Arra figyelj , hogy mindegyiknek legyen párja az összeragasztáshoz. Lehet készíteni úgy is, hogy csak a teli szaggatóval csinálsz, a lyukassal nem, és az összeragasztás után, teszel rá csokimázat. Az is nagyon finom. Sok sikert hozzá! :)
2012. ápr. 20. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!