Hogyhogy országon kívül nem nagyon ismert a főzelék fogalma? Senkinek nem jutott volna eszébe valami hasonló a gasztronómiában?
Figyelt kérdés
engem meglepett ha igaz amit olvasok hogy ez is "tipikus magyar". olyan alapvetőnek tűnik, tényleg csak ránk jellemző? vagy csak a rántásos besűrítős verzióra érthették?2018. okt. 15. 21:08
1/4 anonim válasza:
Valszeg a rántásosra értették. Egyébként azt rajtunk kívül a csehek és szlovákok is csinálják.
2/4 anonim válasza:
Rántást nem nagyon szoktak más népek csinálni. Szlovakok és csehek meg igen.
Zöldséges főtt "raguszerú" dolgok vannak. Meg olyan sűrű "levesek", amit személy szerint én már főzeléknek neveznék.
3/4 Metionin válasza:
Van az csak nem rántásos. Finneknél pl. ezt a híg levest nem ismerik, ott az ilyen sűrűbb, tejszínes leves a megszokott amit egy magyar már simán főzeléknek nevez.
4/4 anonim válasza:
Mivel a feleségem és a kisfiam is hajlamos a hízásra, én sem kedvelem a rántásos főzelékeket. Az újévi lencsefőzeléket is úgy csinálom, hogy éppen annyi sonkalével öntöm fel a lencsét, hogy megfőve a néhány összetört szem miatt legyen egy nagyon sűrű szaftja, és ennyi...
[A menzán meg úszik a sok sűrű rántásos lében egy kis lencse is.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!