A baratom anyukaja hogy csinalja a cukorborso fozeleket?
Egyáltalán: Tényleg cukorborsóról beszéltek?
"Cukorborsó
Nagy előnye, hogy a borsószemeket nem kell kifejteni és a borsóhéj, amely az összes, megtermelt szerves anyagnak kb. a 30%-á teszi ki, nem megy veszendőbe."
Olajjal nem főzünk. de főzelékhez nem is pirítjuk meg a borsót.
A borsót felteszed vízben főni, sót, pici cukrot teszel bele. Ha megfőtt a borsó, tejjel vagy háti tejföllel, esetleg főzőtejszínnel behabarod, állandó keverés közben. Akkor nem csomósodik.
Tedd félre a büszkeséged, és kérdezd meg tőle, elmondod neki ,hogy ilyen finomat még nem ettél, és még szeretnéd tanulni, hogyan készíti, mert a te recepted nem ilyen jó.
Az én receptem is nagyon egyszerű,
Kevés vajon elkezdem dinsztelni a gyenge zöldborsót, amikor puhulni kezd megszórom liszttel egy percig kevergetve, majd felöntöm hideg tejjel. Amikor felforrt megsózom, egy-két kockacukrot dobok bele, és megszórom nagyon finomra vágott petrezselyemmel. Még egyet forralok rajta, és már tálalhatom is.
Kövesd a #6-os tanácsát.
A barátod anyukáját kerüld nagy ívben.
nála a rutin, meg az évek miatt finom a borsó(a cukorborsó az más)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!