Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Itthon miért a rossz minőségű...

Itthon miért a rossz minőségű táplálkozásra nevelik az embereket?

Figyelt kérdés

Tömik magukba a chipset, csokit, cukros üditőket. Sok gyerek elhízott, cukorbeteg. Sportolni minek, az kínszenvedés.


Rengeteg felnőtt a táplálkozás és az emberi test alapjaival sincs képben.


Ez igénytelenség vagy miért alakult így?



2019. márc. 25. 12:56
1 2
 11/13 anonim válasza:
65%
Sok máshol is úgy zabálank.
2019. márc. 25. 20:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
46%
Angliában még több kövér ember van .
2019. márc. 26. 07:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Másodikos fiam környezetórán már tanult az egészséges életmódról és táplálkozásról, a táplálékpiramisról, a fő tápanyagokról. Mondjuk az vicces volt, hogy a fehérjedús ételek között felsorolták a gabonákat és a krumplit is :) A tanítónéni elbeszélgetett velük arról is, milyen ételek egészségesek, persze a hivatalos tudományos álláspont szerint (amivel én nem mindig értek egyet, de mindegy). A legtöbb gyereket (főleg ebben a korban) valószínűleg nem igazán érdekli ez a téma, gyorsan el is felejtik majd, de szerintem jó dolog, hogy egyáltalán foglalkoztak ezzel a témával, és remélem, később is fognak, talán még részletesebben is.

Az én korosztályomban, amennyire én a saját környezetemben látom, tényleg kevesen vannak, akiket komolyabban érdekel a táplálkozás és az egészséges életmód. Amikor én gyerek voltam, az iskolában nem sok szó esett az egészséges táplálkozásról. Arra emlékszem, hogy tanultunk az emésztésről, a belső szervekről, de csak a biológiai folyamatokról. Sokáig csak ködös elképzeléseim voltak, mi számít egészségesnek, nem volt még internet, kevés volt a hasznos információ. Akkor még az volt az elterjedt nézet, hogy milyen jó az étolaj, a margarin, a gyümölcslevek, együnk feldolgozott szóját hús helyett, minél kevesebb tojást, zsírt, vajat. Ha betegek vagyunk, együnk háztartási kekszet, pirítóst. A cukorról nem sok szó esett, annyit tudtunk, hogy ha valaki cukorbeteg, annak jobb, ha keveset eszik belőle. Hogy mitől lesz valaki cukorbeteg, arról fogalmunk sem volt. Azt gondoltuk, hogy csak a zsíros ételek hizlalnak. Ha valaki felnőttként nem kezdett el érdeklődni a téma iránt (pl. valamilyen betegség miatt), kb. ennyi ismerettel vállalt gyereket. Fel sem merült bennük, hogy nem kellene a gyereket cukros ételekkel tömni pici korától kezdve, odafigyelni arra, hogy eleget legyen a szabadban és mozogjon. A boltok régóta tele vannak egészségtelen, hasznos tápanyagban szegény, de finom ételekkel, nehéz ellenállni, a gyerekek is állandó csábításnak vannak kitéve. A pénztáraknál ott a sok finomság, a gyerekeknek jó alkalom, hogy kihisztizzenek maguknak egy kis üdítőt, csokit, cukorkát. Az iskolai büfékben is sok ilyet lehet kapni (szerencsére a mi iskolánkban nincs büfé). A gyerekek a legjobb célpontok, és ezt a boltosok, gyártók is nagyon jól tudják, ld. cukros gabonapelyhek, édességek mellé csomagolt kis ajándékok. Aztán ezek a gyerekek is felnőnek, és vagy rájönnek, hogy nem jó ilyeneket enni, vagy nem, és meghíznak, megbetegszenek. Sokan akkor kezdenek mozogni, amikor már jelentős túlsúlyuk van, és romokban hever az egészségük, persze, hogy így kínszenvedés lesz, aztán gyorsan feladják.

2019. márc. 26. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!