Mi lehet az oka annak, hogy minden, teljes kiőrlésű lisztel készült kenyerem rossz ízű?
Sokféle receptet követtem már, pontosan a leírtak szerint. Géppel, vagy sütőben sütve is ugyanolyan rossz. Nem más, szokatlan, hanem tényleg ehetetlenül kellemetlen az íze.
Az előforduló alapanyagok:
teljes kiőrlésű tönköly, sima tönköly, sima kenyérliszt, teljes kiőrlésű rozs, sima rozsliszt, só, por- vagy friss élesztő és persze víz.
Milyen arányokat használsz? Biztos vagy benne, hogy neked nem szokatlan? Mi van, ha alig teszel bele tk-t? Korábban sütöttél már másfajta kenyeret, ami ízlett?
Nekem a rozs sokkal gyanúsabb, én személy szerint nem szeretem a rozslisztet, csak ha olyan kevés van benne, hogy nem is érződik... A tk jó, de egy szinten túl kenyérben szerintem már nem ad igazán finom eredményt. Ehetetlenül kellemetlennek nem mondanám, de tuti van olyan ízlésű ember, akinek az.
Plusz nekem azért lenne majdnem ehetetlen a te kenyered, mert nincs benne zsír. De gondolom, azért nincs benne, mert te nem igényled, a családomban is van, aki zsírtalan tk kenyeret süt (néha rozslisztttel) és szereti, még akkor is, ha alig kel meg és tömény és szerintem rossz. Ízlések és pofonok, ugye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!