Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi lehet az oka annak, hogy...

Mi lehet az oka annak, hogy minden, teljes kiőrlésű lisztel készült kenyerem rossz ízű?

Figyelt kérdés

Sokféle receptet követtem már, pontosan a leírtak szerint. Géppel, vagy sütőben sütve is ugyanolyan rossz. Nem más, szokatlan, hanem tényleg ehetetlenül kellemetlen az íze.

Az előforduló alapanyagok:

teljes kiőrlésű tönköly, sima tönköly, sima kenyérliszt, teljes kiőrlésű rozs, sima rozsliszt, só, por- vagy friss élesztő és persze víz.


2018. szept. 1. 08:25
 1/2 anonim ***** válasza:

Milyen arányokat használsz? Biztos vagy benne, hogy neked nem szokatlan? Mi van, ha alig teszel bele tk-t? Korábban sütöttél már másfajta kenyeret, ami ízlett?


Nekem a rozs sokkal gyanúsabb, én személy szerint nem szeretem a rozslisztet, csak ha olyan kevés van benne, hogy nem is érződik... A tk jó, de egy szinten túl kenyérben szerintem már nem ad igazán finom eredményt. Ehetetlenül kellemetlennek nem mondanám, de tuti van olyan ízlésű ember, akinek az.

Plusz nekem azért lenne majdnem ehetetlen a te kenyered, mert nincs benne zsír. De gondolom, azért nincs benne, mert te nem igényled, a családomban is van, aki zsírtalan tk kenyeret süt (néha rozslisztttel) és szereti, még akkor is, ha alig kel meg és tömény és szerintem rossz. Ízlések és pofonok, ugye.

2018. szept. 1. 20:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Kenyérbe zsír????????????
2018. szept. 1. 20:45

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!