Mik azok a készételek, amik bírják a fagyasztót és ízletesek is maradnak utána?
Arra gondoltam, hogy hétvégén lefőzök/előkészítek pár ételt a következő hétre, így nem munka után kell nekiállnom.
Először is arra gondoltam, hogy panírozok húsokat, és berakom nyersen a mélyhűtőbe. Gondolom a tojás bírja a fagyasztást, ugye? Nem fog furán kinézni a panír rajta, miután kiolvasztom?
Egyszer fagyasztottam rizst, de az nagyon nem ízlett. Főzelékeket például szoktak fagyasztani? Mik azok a nyers/készételek, amiket ti is beraktok a mélyhűtőbe, és szinte ugyanolyan jót esztek belőle, mintha frissen főztétek volna?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Panírozott cuccokat jobb elősütve fagyasztani, de nyersen is fagyaszthatod, de ne olvaszd ki, fagyottan kezd el sütni.
Pörkölt és tokány félék nokedlivel fagyaszthatóak, de rizs kb 10-12 perc alatt van meg a mikróban
Pizza, calzone elősütve fagyasztható
Levesek
Rakott krumpli, sült húsok, fasírt
Szilvás gombóc
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#1
Nekem soha nem sikerült az elkészített krumpli fagyasztása, ahogy a levesben főtt sárgarépáé sem.
Mindkettő kásás, felpuhult vacak lett, zavaró minőségromlással.
Ha valaki ismeri a titkot, örömmel veszem, de nekem ez a rapasztalatom.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
#2, nem kell szétfőzni, ha roppanós a zöldség a levesben, akkor fagyasztás után is ehető lesz.
Rakott krumplit meg átsüti az ember úgy, hogy fagyasztva kezdi
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
#3
Hát igen, csakhogy mi a húslevesben a rendesen megfőtt répát szeretjük. A serpenyős zöldségköretnél a roppanós a jó, de abból nem is szokott maradni.
A rakott krumplinál megpróbálom amit javasoltál.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A bepanírozott húst nyugodtan fagyaszthatod. Pörköltek, tokányok szintén. Aminek magasabb a nedvesség tartalma és nincs benne belsőség, gomba az mind mehet ilyen fagyasztós kajának.
https://www.youtube.com/watch?v=XoadVxG-heI
Ez például egy számodra hasznos tipp lehet.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A legtöbb "nem fagyasztható" étellel nem az a gond, hogy lefagyasztják, hanem hogy nem jól olvasztják fel.
Ezeket (krumpli, tészta, rizs, zöldségek) nem szabad gyorsan felolvasztani, hanem normál hütöbe téve megvárni, mire kiolvad, Utána kell rendesen felforrósítani, és akkor nem lesz rossz.
A rántott, habart fözelékeket, leveseket meg fel kell forralni, akkor újra normális lesz az állaga, nem válik szét részeire.
Panírozott dolgokat nyersen, egyenként kell fagyasztani, és még fagyosan tenni a forró (és sok) olajba, akkor olyan lesz, mintha frissen panioroztad volna.
Én gyakorlatilag mindent fagyasztok, és megfelelöen felengedtetve jó lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!