A fustolt csulkot ha lefagyasztom utana ugyanolyan finom?
Vettem fustolt csulkot de csak a felet hasznaltam el mert eleg nagy es sok volt, a masik felet lefagyasztottam. Sosem fagyasztottam meg le csulkot ezert nem tudom ha kiolvad ugyanolyan jo lesz? Erdemes volt lefagyasztani?
Tovabba meg szeretnem kerdezni milyen etelekhez/etelekben tudnam felhasznalni ezt a csulkot? Kaposztas paszulyba ment a masik fele,de nem akarok ujra azt fozni belole, valakinek van valami tipp? Otletek barmi?
Én több mint 20 éve rendszeresen fagyasztok le füstölt húsokat, és tökéletesen megfelel késöbbi fogyasztásra is.
Amire figyelni kell, hogy kb 3-4 hónapig célszerü legfeljebb fagyasztani, mert a benne lévö zsír elkezdhet megavasodni és akkor már nem igazán finom, a másik meg, hogy lassan kell felolvasztani, nem melegíteni.
Célszerü akkora adagokban tenni a fagyasztóba, amit egyszerre felhasználsz, mert a kiolvasztottat nem szabad újra lefagyasztani.
Amikhez felhasználhatod:
Bab, lencse, felesborsó, káposzta ételek.
Vagy megfőzöd és megeszitek főtt tojással, ecetes tormával, utána a főzőlét használhatod a felsorolt ételek valamelyikéhez.
Esetleg használhatod még kocsonyába, vannak akik tesznek bele füstölt húst. Én nem szoktam, de attól még más szeretheti úgy.
És a lényeg:
Igen, lefagyaszthatod, semmi baja nem lesz.
6-os vagyok, még eszembe jutott egy étel, amit nagyon szeret a család.
Megfőzöd a csülköt, a főzőlét (amibe hagymát, babérlevelet és szemes borsot tettél) leszűröd, kifőzöl benne kockatésztát, a csülköt apró (mazsolányi) darabokra vágod, összekevered a főtt tésztával, alaposan megtejfölözöd és be az előmelegített sütőbe egy 15 percre, hogy az ízek összesüljenek. De ne tovább, mert kiszárad!
A tányéron még lehet tejfölözni, lehet rá sajtot szórni, ki, hogy szereti.
Nálunk mindig ez lesz a húsvéti sonkamaradékból, a főtt tojásból meg rakott krumpli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!