Itt jópár féle leves:
Áfonyakrémleves
Árpagyöngyleves
Babgulyás
bakonyi betyárleves
barackleves
Bilbaói bableves sertéshússal, kolbásszal és pizzakenyérrel
Bográcsgulyás
Brokkolikrémleves
brokkolileves
Citromos almaleves
Csontleves (cérnametéltel)
Csülkös bableves
Csurgatott tojásleves
Faluházi csontleves (zöldségekkel, csigatésztával gazdagon)
Fokhagymakrémleves
Francia hagymaleves
Frankfurti leves
Gombaleves
Görög gyümölcsleves
Grízgaluskaleves
Gulyásleves
gyümölcsleves
Hideg meggyleves
Hideg tejszínes őszibarackleves
Húsleves cérnametélttel
Húsleves gazdagon (csirkemell, cérnametélt, sárgarépa)
Joghurtos körteleves
Jókai-bableves
kacsaleves,
Kanadaitökös leves
kaporleves
káposztaleves
Karalábéleves
karfiol-brokkoli leves
Karfiolleves
Karfiolrózsás, tejfölös csirkeragu-leves
kelbimbóleves
kelkáposzta-bab-egytál
Kelkáposztagulyás
Kerti fűszeres májgaluska leves
kohelyleves
Krumplileves
Lebbencsleves
Lencsegulyás
Libaleves
Magyaros burgonyaleves
Magyaros zöldborsóleves
Májgombócleves
Málnakrém leves
Marhahusleves,
meggyleves
Olaszos paradicsomleves (bazsalikommal, sajttal)
palermói tojásleves
Palóc leves
paradicsomleves
Póréhagymás sajtkrémleves, pirított kiflikarika
raguleves
rántottleves
Sajtkrémleves sonkával és pizza kenyérrel
Sárgabarack-krémleves
Sárgaleves,
Sütőtökkrémleves, pirított tökmaggal
Szárnyas májgaluskaleves
Tárkonyos csirkeragu leves
tárkonyos raguleves
Tejfölös bableves gazdagon zöldséggel
Tejfölös burgonyaleves *
Tejfölös, tárkonyos burgonyaleves csipetkével
tejleves
Tejszínes cseresznyeleves
Tejszínes körteleves cseresznyével
Tejszínes meggyleves
Tejszínes, tárkonyos vadragu leves
tojáskrémleves
Tojásleves
Trópusi gyümölcsleves
tyukhusleves,
Újházy tyúkhúsleves
Vegyes gyümölcsleves
Zabpelyhes, tejszínes brokkolileves
Zellerkrémleves
zöldbableves
zöldborsóleves
Zöldborsós csirkeraguleves
Zöldséges májgaluska leves
Zöldségleves
Nálunk ma sültpaprika leves lesz kenyérszeletekre olvasztott sajttal.
Holnap hideg turmixolt fokhagymás uborkaleves kefiralaplében + vegeta vagy húsleveskocka
Tuti favorit: Legényfogó leves.
40 dkg csirkemell
30 dkg csirkemáj
20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
20 dkg vegyes zöldség: sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
olaj
só
fehér bors
2 dl húsleves (vagy 2 dl víz és 1 húsleveskocka)
1 teáskanál szárított tárkony
1 teáskanál citromlé
Elkészítése:
Kevés olajon aranybarnára pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott húst. Ha kifehéredik, beletesszük az ugyancsak apró darabokra vágott zöldségeket és a borsót (ha konzerv borsóból készül, később a gombával együtt adjuk hozzá). Megsózzuk, borsozzuk.
Fedő alatt félig megpároljuk a húst és zöldségeket, majd hozzáadjuk a darabolt gombát. Felöntjük vízzel és 2 dl húslével (hányában több vizet öntünk bele és egy húsleves kockát teszünk bele).
Ha minden belevaló megpuhult, hozzáajduk a hússal azonos nagyságúra darabolt májat és forrástól számított 5 percig főzzük vele.
Végül belekeverjük az előzőleg simára kevert tejszínt és tejfölt. Egy teáskanálnyi szárított tárkonnyal (ha friss, akkor valamivel kevesebb is elégséges) ízesítjük, és újra felforrás után a tűzről levesszük. Néhány perc múlva belekeverjük a citromlevet (így nem rántja össze a tejfölt és tejszínt a levesben).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!