Hagymaleves fehérborral?
Figyelt kérdés
Holnap vendégeim jönnek és hagymalevest készítek. Abban van fehérbor is. Természetesen forralom, tehát nem hiszem, hogy marad benne (sok) alkohol. Ilyen levest ehet kiskorú, vagy aki vezetni fog utána? Gondolom ugynez vonatkozik a vörösboros marhapörköltre is. Mi a helyzet ezekkel az ételekkel?2018. dec. 15. 11:58
1/3 anonim válasza:
Ha a borral kellő ideig főzöd (70 C° fölött), kb. 10 percig, akkor az alkohol eltávozik, de az íze marad (és a hagyma szaga a lakásban)
Vagy főzz másik levest.
2/3 anonim válasza:
10-15 perc forralás után az alkohol elpárolog.
Másrészt számolj utána, hogy hány adag levest készítesz és mennyi bort teszel bele, akkor rájössz, hogy adagonként eleve fél kupicányi sincs benne, ami borból teljesen elhagynagolható mennyiég.
3/3 anonim válasza:
Nézd meg a recepteket, egy-egy adagban legfeljebb 25 ml (negyed deciliter!) bor van, ez pedig még akkor sem lenne probléma, ha nem föznéd meg, mert annyira kevés alkohol van benne.
Felforralva meg az alkohol elpárolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!