Száraz fehérborral is csinálhatom vagy vegyek édeset?
Figyelt kérdés
Narancsos kacsacombot készülök sütni, még sosem csináltam ilyet.
Ez alapján a recept alapján:
Itthon csak száraz fehérborom van. Azzal nagyon más lenne? Vegyek inkább édeset?
2016. dec. 23. 10:21
1/3 anonim válasza:
CSAK szárazat szokás használni húsokhoz, édeset nem
2/3 anonim válasza:
Igaza van az elsőnek, főzéshez csak száraz bort szoktak használni.
Ennek persze inkább tradicionális oka van. Régebben az édes borok ritkák, és éppen ezért drágák voltak. Kaja után, a desszerthez szolgálták fel. Eszükbe nem jutott volna elfőzőcskézni, ezért a borral készült kajákat mind száraz borral készítették.
A narancsos kacsát is elkészítheted száraz borral. A bor csak borízt/szőlőízt és némi savasságot ad hozzá, az étel édessége nem függ a bor édességétől vagy szárazságától. Ez esetben pedig főleg nem, hiszen mézet is ír a recept.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2016. dec. 23. 12:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!