Ti szoktatok a sertés ragulevesbe babérlevelet rakni?
Igen.
Pici olajon megugrasztom a karikára vágott, viszonylag sok répát, petrezselymet, zellert, rádobom a husit, a babért, kis frissen őrölt borsot és lesütöm kicsit. Kanálka liszttel megszórom, kicsit pirítom, felöntöm, ízesítem (darabka paprika, paradicsom, hagyma, fokhagyma, petrezselyemzöld). Lehet bele tenni kis zöldborsót is.
Mi tejföllel, citrommal, kemény tojással esszük.
Én tárkonyosan készítem, de egy babérlevél is dobok bele.
Tárkonyos sertésraguleves
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg sertéscomb, 3 db nagyobb krumpli, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1-2 evőkanál zsíradék, 1 db vöröshagyma, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 db leveskocka, 1 evőkanál tárkony, 1 teáskanál citromlé, 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál mustár, ízlés szerint só, bors, tárkonyecet, főtt tojás,
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát kevés forró zsiradékon megpárolom. Hozzá teszem a megmosott, kisebb kockákra vágott húst, és fehéredésig kevergetem.
Ekkor mehetnek bele a karikára vágott zöldségek is, felöntöm másfél liter vízzel. Ízesítem sóval, borssal, tárkonnyal, majoránnával és babérlevéllel.
Kis lángon körülbelül 50 percig főzöm, amíg a hús meg nem puhul. A tejfölt, a tejszínt, a mustárt, a citromlevet, a lisztet jól összekeverem, majd egy-két merőkanál főzőlével felengedem. Beleöntöm a levesbe, és forralom még öt-tíz percig. Tálaláskor tárkonyecetet is teszek az asztalra, hogy mindenki kedve szerint ízesíthetse. Még finomabb, ha a tányérba kemény tojáskarikákat teszünk és arra szedjük a forró levest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!