Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » S. O. S Hogyan kell lencset...

S. O. S Hogyan kell lencset fozni? kifelejtettem a lencsebol a baberlevelet, így is jó lesz?

Figyelt kérdés
Életemben eloszor készítek lencset felltettem a kivalogatott megtisztitott beaztatott lencset sóval,kis orolt komennyel borssal kis vegetaval egy kis fej hagymaval es egy repaval(mert én szeretem) föni. Miután megfott reszelt hagymát megpiritottam olaj on kis reszelt fokhagymaval es hozzáadtam a pirospaprika kis lisztet es belekevertem a megfott lencsebe. Nem lett olyan suru, mert nem tudok nagyon rantast csinálni, pedig nem tűnt rossznak.kicsit beleturmixoltam, mjstar, cukor es kész. Jó ez így, vagy kezdjem újra?
2018. dec. 31. 20:00
 1/7 A kérdező kommentje:
Nekem izre nem rossz, bár nem tudom milyen ék kéne lennie soha életemben nem ettem, és nem is szeretem, csak a férjem kedvéért készítettem el, mert o azt akart mára. Nagyjabol el is mondta hogy hogyan kell, de én néztem meg par receptet de hát nem tudom. Mindent recept szerint csináltam,kiveve hogy kimaradt a baberlevel Es a rantas nem lett tökéletes. Nem tudom neki izleni fog? Szerintetek?
2018. dec. 31. 20:03
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nagyjából ez a lényege, a babérlevél hiánya nem tragédia, viszont én úgy ismerem a lencsefőzeléket, hogy tejföl van benne. De ahány ház, annyi szokás, biztos jó étvággyal megeszi a férjed, ha már fáradtál vele! BUÉK nektek!:)
2018. dec. 31. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
B. Ú. É. K 😘
2018. dec. 31. 20:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Én épp most készültem el vele, én is tejfölösen csinálom. Figyu!

Ha nem lett főzelék sűrűségű, következőket tedd:

Visszarakod gyorsan forrni, dobsz bele babérlevelet és ha felforrt egy tejfölös habarással még rásűrítesz. Voilá!


Benne lesz a babér, tejföl ami kimaradt és beállítod a sűrűségét..

2018. dec. 31. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
A férjem nem eszi tejfollel. Végül meg egyszer felforraltam a kimaradt baberlevel le, aztán ennyi. Végül elég suru lett. Nem állt meg benne a Kanal mondjuk de megfelelő lett a második forralas után. Koszi
2018. dec. 31. 21:49
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A babér az emésztésben segít, ízben kicsit savanyítja a lencsét.

Én vöröshagymával, babérral, egész borssal, pirospaprikával, görög joghurttal és mustárral csináltam, sűrítésnek meg leturmixoltam a lencse egy részét. A végén egy kis citromot is csavartam bele.

BUÉK!

2018. dec. 31. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Pár óra és megáll benne a kanál is.Nálunk legalábbis úgy van,hiába nem akarom sűrűre főzni!: )
2018. dec. 31. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!