Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítenétek el a...

Hogyan készítenétek el a galambot?

Figyelt kérdés
Kaptam ajándékba két galambot, de fogalmam sincs hogyan főzzem, süssem meg. Arra gondoltam, hogy levest főznék belőle, a főtt húshoz pedig valami mártás lehetne rizzsel. Valami tipp kéne, hogy milyen mártás illene hozzá. Gomba kizárva (a párom nem szereti).
2010. júl. 1. 09:35
 1/8 anonim ***** válasza:
63%
Először vágd el a nyakát (régen törték) és véreztesd ki, majd szedd ki a belső szerveit, mint a csirkénél, jobb lenne rizshez főzni, mert nincs azon annyi hús :)
2010. júl. 1. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

A galambból levest kell főzni! Nagyon finom levese an. Hósnak kevés, de az íze miatt nagyon megéri. Tedd fel hideg vízben, sóval.Borssal. Aztán lassan zöldségeld be! Puhulási sorrendben adj hozzá hagymát, petrezselymet, répát. más leveszöldségeket, ha vannak: zeller, karalábé, karfiol, kelbimbó, gomba. Fokhagyma!!!!Ügyelj, hogy soha ne forrjon, csak gyöngyözzön. Ezt a zöldségek és kis hidegveíz felváltva adagolásával éred el.

Főzd két órát, majd szűrd le! Cérnametélttel álald, a húst, zöldséget külön tálon add hozzá! Még megsózzák, úgy eszik, úgy nagyon finom!

Utána egy palacsinta.

2010. júl. 1. 09:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
2010. júl. 1. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
89%
meggymártás krumplival.
2010. júl. 1. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

TÉSZTÁBAN SÜLT GALAMB

(TRID)


Elkészítési idő: 1 óra 50 perc


Hozzávalók:


2 galamb

1 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

20 dkg rétestészta (a bolti is jó)

8 dkg vaj

fél mokkáskanál sáfrány

1 csokor petrezselyemzöld

1 mokkáskanál reszelt narancshéj

1 darabka fahéj

1 mokkáskanál gyömbér

só és bors


A megtisztított galambokat a ledarált vöröshagymával együtt odatesszük főni. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a kevés langyos vízben feloldott sáfrányt, a vajat, a csokorba kötött petrezselymet, a reszelt narancshéjat, a fahéjat, a gyömbért, sót, borsot és felengedjük fél liter vízzel.

Fedő alatt egy óra hosszat főzzük. Majd kivesszük a galambokat és a húslét nagyon kis lángra visszatesszük. A rétestésztát két részre osztjuk és kiterítjük. A besűrített mártással "megtöltött" galambokat a tésztalapokra helyezzük és összegöngyöljük a tésztát.

Vajjal kikent tepsiben 15 percig sütjük, míg a tészta aranyszínű és ropogós nem lesz.

A tésztában sült galambokat félbevágjuk, tálaló tálra tesszük és felszolgáljuk.

2010. júl. 1. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Szegény galambok :(

Na de a kérdésedhez kapcsolódóan: nagyon kevés hús lesz belőle, nem tudom, ha elég lesz egy második fogáshoz...

2010. júl. 1. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Meg szegény kis kölyökrépák, akit beleraksz.. :(
2010. júl. 1. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Csak levesnek főzd, meg, kevés húsa van, maradjon benne a levesben!
2010. júl. 1. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!