Hogyan készítenétek el a galambot?
A galambból levest kell főzni! Nagyon finom levese an. Hósnak kevés, de az íze miatt nagyon megéri. Tedd fel hideg vízben, sóval.Borssal. Aztán lassan zöldségeld be! Puhulási sorrendben adj hozzá hagymát, petrezselymet, répát. más leveszöldségeket, ha vannak: zeller, karalábé, karfiol, kelbimbó, gomba. Fokhagyma!!!!Ügyelj, hogy soha ne forrjon, csak gyöngyözzön. Ezt a zöldségek és kis hidegveíz felváltva adagolásával éred el.
Főzd két órát, majd szűrd le! Cérnametélttel álald, a húst, zöldséget külön tálon add hozzá! Még megsózzák, úgy eszik, úgy nagyon finom!
Utána egy palacsinta.
TÉSZTÁBAN SÜLT GALAMB
(TRID)
Elkészítési idő: 1 óra 50 perc
Hozzávalók:
2 galamb
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
20 dkg rétestészta (a bolti is jó)
8 dkg vaj
fél mokkáskanál sáfrány
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál reszelt narancshéj
1 darabka fahéj
1 mokkáskanál gyömbér
só és bors
A megtisztított galambokat a ledarált vöröshagymával együtt odatesszük főni. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a kevés langyos vízben feloldott sáfrányt, a vajat, a csokorba kötött petrezselymet, a reszelt narancshéjat, a fahéjat, a gyömbért, sót, borsot és felengedjük fél liter vízzel.
Fedő alatt egy óra hosszat főzzük. Majd kivesszük a galambokat és a húslét nagyon kis lángra visszatesszük. A rétestésztát két részre osztjuk és kiterítjük. A besűrített mártással "megtöltött" galambokat a tésztalapokra helyezzük és összegöngyöljük a tésztát.
Vajjal kikent tepsiben 15 percig sütjük, míg a tészta aranyszínű és ropogós nem lesz.
A tésztában sült galambokat félbevágjuk, tálaló tálra tesszük és felszolgáljuk.
Szegény galambok :(
Na de a kérdésedhez kapcsolódóan: nagyon kevés hús lesz belőle, nem tudom, ha elég lesz egy második fogáshoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!