Vastag és puha PIZZAtészta receptet mondanátok?
Figyelt kérdés
Azt a fajtát keresem, ami tulajdonképp pizzának sem nevezhető... :) Fogfájós családtag miatt akarok ilyet sütni most. De nem tudom hogyan szokták azokat csinálni. Régen menzán ettem többször olyan puha, vastag fajtát...2019. jan. 30. 11:47
1/5 anonim válasza:
Kenyérlángosra gondolsz esetleg?
3/5 anonim válasza:
400 g liszt
2 evőkanál olaj
só
40 g friss élesztő, amit felfuttatunk 2 dl langyos vízben, amibe 1 kiskanál cukrot tettünk
Én nem dagasztom túl és kb. 1 órát hagyom meleg helyen kelni.
4/5 A kérdező kommentje:
Megcsináltam, inkább a linklet recepthez hasonló arányokkal, és kb. 60 dkg liszthez mérten.
Jó lett.
Én nem szoktam szórakozni kerek lapok sütögetésével, hanem nagyméretű (gáz-) tepsiben sütöttem.
Arra lennék még kíváncsi, hogy ti kikenitek amiben sütitek, nem ragad le?
Csak mert most én kézzel húzkodtam szét a tepsiben, és több helyen odatapadt. (Ha keméynebb pizzát sütök, az nem sül rá a tepsire.)
De amúgy, hogy ne ugorjon össze a tészta, jó is volt, hogy picit odatapadt már nyersen a tepsihez....
2019. jan. 31. 01:04
5/5 anonim válasza:
Persze, ki kell kenni és/vagy lisztezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!