Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vastag és puha PIZZAtészta...

Vastag és puha PIZZAtészta receptet mondanátok?

Figyelt kérdés
Azt a fajtát keresem, ami tulajdonképp pizzának sem nevezhető... :) Fogfájós családtag miatt akarok ilyet sütni most. De nem tudom hogyan szokták azokat csinálni. Régen menzán ettem többször olyan puha, vastag fajtát...

2019. jan. 30. 11:47
 1/5 anonim ***** válasza:
30%
Kenyérlángosra gondolsz esetleg?
2019. jan. 30. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
[link] Én ezt használom.
2019. jan. 30. 14:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

400 g liszt

2 evőkanál olaj

40 g friss élesztő, amit felfuttatunk 2 dl langyos vízben, amibe 1 kiskanál cukrot tettünk


Én nem dagasztom túl és kb. 1 órát hagyom meleg helyen kelni.

2019. jan. 30. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Megcsináltam, inkább a linklet recepthez hasonló arányokkal, és kb. 60 dkg liszthez mérten.

Jó lett.


Én nem szoktam szórakozni kerek lapok sütögetésével, hanem nagyméretű (gáz-) tepsiben sütöttem.


Arra lennék még kíváncsi, hogy ti kikenitek amiben sütitek, nem ragad le?

Csak mert most én kézzel húzkodtam szét a tepsiben, és több helyen odatapadt. (Ha keméynebb pizzát sütök, az nem sül rá a tepsire.)

De amúgy, hogy ne ugorjon össze a tészta, jó is volt, hogy picit odatapadt már nyersen a tepsihez....

2019. jan. 31. 01:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Persze, ki kell kenni és/vagy lisztezni.
2019. ápr. 8. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!