Előre panírozott halfilét kisüthetem sütőbe?
A zacskóra csak az van ráírva, hogy 4-5 percig kell olajban sütni. Régebben amikor vettem, emlékszem, hogy nagyon fröcsögött, nagyon olajos lett a csempe. Arra gondoltam kisütöm sütőbe-lehetséges?
Ha igen a hőfokok hogyan alakuljanak? 200 fok, és amíg nem "barna" színű?
Sokkal jobb tepsiben sütve sütőben. Ha van sütőpapírod, azt rakj alá, még zsiradék sem kell. Olajban sütéstől nem csak a csempe lesz olajos, hanem maga a termék is úszik az olajban.
200 fok ideális, és kb. 20 percet süsd, ez idő alatt egyszer fordítsd meg félidőben.
Valóban, a legtöbb termékre rá van írva, hogy sütőben is süthető, erre pont nincs. Ez a gyorsfagyasztott panírozott Lidl-ben kapható 800 grammos alaszkai tőkehalfilé. Régen 5 nagyobb haldarabra volt elosztva ez a 800 gr.
Nagyon finom amúgy, csak az utóbbi időben azért nem vettünk, mert mint említettem nagyon pattog kifelé. Főleg azért, mert könnyen sérül a panír réteg, és akkor kezd el pattogni. Szerdán jön a próba, remélem jó lesz.
Köszi mindenkinek.
200 fokon 30 percig volt a sütőben. Így lett egy kis barnás színe, 20 perc után még nagyon világos volt.
Nem rossz...kissé nekem száraznak tűnik így a panír réteg rajta így olaj nélkül, de amúgy teljesen jó.
És főleg, hogy nem kell a fél konyhát takarítani sütés után.
Mostantól gyakrabban lesz ilyen itthon :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!