Annyira sok bort tettem az ételbe, hogy keserű lett. Hogy tudnám javítani?
Nem a bortól keserű, mert akkor a bor is keserű lett volna alapól. Vagy a paprikád keserű, vagy odaégett valahol.
(Egyébként sertéspaprikásba nem szokás bort tenni)
Márpedig a tannin melegítés hatására extra keserű lesz. Ezért olyan borokat érdemes belerakni, aminek alacsonyabb a tannin tartalma: Kékfrankos erősen savas, azaz segít a húsnak a puhításában és kevés benne a tannin, ha nincs teleszemetelve faforgáccsal, amire azt hazudják, hogy barique-os, akkor azzal kitűnően lehet főzni. A Soproni kékfrankos tökéletesek.
A paprika is keserű lesz, ha megég, azaz nem a vizes fázisba rakod bele.
Mit lehet vele csinálni? Semmit. Az már keserű marad. Ha raknál bele némi krumplit, felszívná a sok fűszert, de a további melegítés hatására még többet keseredne, úgyhogy legközelebb, ha sertésből csinálnod a paprikás-boros pörkölt szerű kaját, akkor
1: zsíros fázis végén húzd hidegre az edényt. Keverd bele a paprikát és öntsd fel vízzel. Így a paprika a zsírban el tud oldódni és nem lesz csomós, és nem ég meg.
2: Utolsó 10-15 percben rakd bele a kevésbé tanninos vörös bort, ne az elején.
"Az való bele amit bele tesznek, és lehet rakni sertéspörköltbe bort."
Hát persze, hogy lehet, mert nem tiltja a törvény és senki nem csap a kezedre! Akár vaníliás cukrot is tehetsz bele, vagy tejszínhabot, mert azt is lehet, nem gátolja semmi.
De ahogy a csirkepörköltbe, úgy a sertéspörköltbe sem való a bor, ... bár fizikailag nem akadályozza semmi, hogy valaki elcsessze a kajáját, ahogy a fenti ábra is mutatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!