Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Annyira sok bort tettem az...

Annyira sok bort tettem az ételbe, hogy keserű lett. Hogy tudnám javítani?

Figyelt kérdés
2019. jan. 27. 16:22
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%
Erre akkor lehetne választ adni, ha leírtad volna milyen ételről van szó.
2019. jan. 27. 16:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
sertéspaprikás
2019. jan. 27. 16:26
 3/15 anonim ***** válasza:
75%

Nem a bortól keserű, mert akkor a bor is keserű lett volna alapól. Vagy a paprikád keserű, vagy odaégett valahol.

(Egyébként sertéspaprikásba nem szokás bort tenni)

2019. jan. 27. 16:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
46%

Márpedig a tannin melegítés hatására extra keserű lesz. Ezért olyan borokat érdemes belerakni, aminek alacsonyabb a tannin tartalma: Kékfrankos erősen savas, azaz segít a húsnak a puhításában és kevés benne a tannin, ha nincs teleszemetelve faforgáccsal, amire azt hazudják, hogy barique-os, akkor azzal kitűnően lehet főzni. A Soproni kékfrankos tökéletesek.

A paprika is keserű lesz, ha megég, azaz nem a vizes fázisba rakod bele.


Mit lehet vele csinálni? Semmit. Az már keserű marad. Ha raknál bele némi krumplit, felszívná a sok fűszert, de a további melegítés hatására még többet keseredne, úgyhogy legközelebb, ha sertésből csinálnod a paprikás-boros pörkölt szerű kaját, akkor

1: zsíros fázis végén húzd hidegre az edényt. Keverd bele a paprikát és öntsd fel vízzel. Így a paprika a zsírban el tud oldódni és nem lesz csomós, és nem ég meg.

2: Utolsó 10-15 percben rakd bele a kevésbé tanninos vörös bort, ne az elején.

2019. jan. 27. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
61%
Csak marhába és vadpörköltbe való a bor.
2019. jan. 27. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
50%
Az való bele amit bele tesznek, és lehet rakni sertéspörköltbe bort!!! Sehol nincs kőbe vésve, hogy nem lehet, keserű viszont nem attól lett. Sem a bor fajtájától. Lehet leégetted a hagymát, vagy a pirospaprikát.
2019. jan. 27. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
74%
Valakit nagyon felbosszantott, hogy leírtam a több éves tapasztalásaimat a vendéglátóiparból :)
2019. jan. 27. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
43%
A bor nem keserű.
2019. jan. 27. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
39%

"Az való bele amit bele tesznek, és lehet rakni sertéspörköltbe bort."

Hát persze, hogy lehet, mert nem tiltja a törvény és senki nem csap a kezedre! Akár vaníliás cukrot is tehetsz bele, vagy tejszínhabot, mert azt is lehet, nem gátolja semmi.

De ahogy a csirkepörköltbe, úgy a sertéspörköltbe sem való a bor, ... bár fizikailag nem akadályozza semmi, hogy valaki elcsessze a kajáját, ahogy a fenti ábra is mutatja.

2019. jan. 27. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
17%
#7 Az bosszantotta fel, hogy vendéglátós létedre játszod a tudóst meg a Nobel-díjas vegyészt...
2019. jan. 27. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!