Csoki ganache kérdés?
1!
A ganache 1:1 étcsokoládé és habtejszin kihutve és felverve.
Kérdező!
Nem lesz keserü. Ha mégis attól tartasz, akkor azg etcsoki egy részét cseréld le tejcsokira. Vigyázz, ilyenkor a tejszín mennyiséget is csökkenteni kell
Ganachenak én nem habtejszinet felverve ismerem, ez okozta akkor a nem értésem.
Én tejszín és csokoládé 1:2 arányú keverékét ismerem. Klasszikus francia recept alapján.
5. Rendben. Akkor az! Bár felvert habtejszín és olvasztott csoki keverékét en még eletemben nem halottam és láttam ganache-nak. Az arányok az 1:1, 1:2, de 1:3 is lehet. De felverés? (S Magyarországon lakom.)
"A klasszikus párizsi krém (magyarul ganázskrém, franciául ganache vagy canache) csupán tejszín és csokoládébevonó 1:2 arányú keveréke, ami egy szilárd trüffel-massza. A bevonó arányának növelésével egyre keményebb állagú krém állítható elő; 1:3-as aránynál már vágható sűrűségű lesz. Főleg bonbonok előállítására használják."
Ilyen egy klasszikus ganache!
Nem lesz keserű. Ne aggodj. Csak ha "durván" keserű csokit raksz bele. Csináld az ízlésednek megfelelően. Nagyon finom tud lenni, ha feldobod egy kia likörrel, rummal :-) S persze, ha elkészül, kihül, akkor egyszerűen felhabosítod. Itt van egy jó kis recept!
Csak arányokat ír, mennyiséget nem.
1 rész tejszín, 1 rész csoki. A melegítet tejszínbe (zsíros a legjobb) keverjük a csokit. Hülés közben sűrüsödik. Ha kihült ki lehet habosítani. Egyes receptekben eg, kis vaj is szerepel, hogy még fényesebb legyen, de az tortatölteléknél nem fontos!
Van egy jó kis videó [link]
Remélem finom lesz a tortád!
5!
Igen, az arany lehet többféle. Az 1:1 A hagyományos, minőségi etcsokibol készültre vonatkozik. Minél magasabb a csoki tejtartalma és minél alacsonyabb a kakaotartalma, annál kevesebb tejszín kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!