Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csoki ganache kérdés?

Psychojoker kérdése:

Csoki ganache kérdés?

Figyelt kérdés
A klasszikus csoki ganache(étcsoki,állati e. tejszín) recept amit ugye ki lehet habosítani s csokitortaként piskótába tölteni nem lesz keserű az étcsoki miatt, csak úgy simán betöltve?

2018. nov. 12. 23:51
 1/9 anonim ***** válasza:
53%
Kihabosítani? A ganache nem habos. Mire gondolsz? Amúgy ne 70-80%os csokival csináld, s akkor nem keserű. Olyan étcsokit használj, amit meg is ennél.
2018. nov. 13. 00:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz keserű, ki lehet habosítani. Megvárod amíg kihűl és robotgéppel felvered.
2018. nov. 13. 07:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
84%

1!


A ganache 1:1 étcsokoládé és habtejszin kihutve és felverve.


Kérdező!


Nem lesz keserü. Ha mégis attól tartasz, akkor azg etcsoki egy részét cseréld le tejcsokira. Vigyázz, ilyenkor a tejszín mennyiséget is csökkenteni kell

2018. nov. 13. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
59%

Ganachenak én nem habtejszinet felverve ismerem, ez okozta akkor a nem értésem.

[link]


Én tejszín és csokoládé 1:2 arányú keverékét ismerem. Klasszikus francia recept alapján.

2018. nov. 13. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
Magyarországon a ganache 1:1 habtejszin és etcsoki. Nem tudom franciául, de ha a linken megváltoztatom a nyelvet magyarra, akkor a párizsi krémet adja ki, angolul pedig az általam leirt ganache receptet
2018. nov. 13. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:

5. Rendben. Akkor az! Bár felvert habtejszín és olvasztott csoki keverékét en még eletemben nem halottam és láttam ganache-nak. Az arányok az 1:1, 1:2, de 1:3 is lehet. De felverés? (S Magyarországon lakom.)

[link]


[link]



"A klasszikus párizsi krém (magyarul ganázskrém, franciául ganache vagy canache) csupán tejszín és csokoládébevonó 1:2 arányú keveréke, ami egy szilárd trüffel-massza. A bevonó arányának növelésével egyre keményebb állagú krém állítható elő; 1:3-as aránynál már vágható sűrűségű lesz. Főleg bonbonok előállítására használják."


[link]

[link]


Ilyen egy klasszikus ganache!

2018. nov. 14. 03:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem lesz keserű. Ne aggodj. Csak ha "durván" keserű csokit raksz bele. Csináld az ízlésednek megfelelően. Nagyon finom tud lenni, ha feldobod egy kia likörrel, rummal :-) S persze, ha elkészül, kihül, akkor egyszerűen felhabosítod. Itt van egy jó kis recept!

Csak arányokat ír, mennyiséget nem.

[link]

1 rész tejszín, 1 rész csoki. A melegítet tejszínbe (zsíros a legjobb) keverjük a csokit. Hülés közben sűrüsödik. Ha kihült ki lehet habosítani. Egyes receptekben eg, kis vaj is szerepel, hogy még fényesebb legyen, de az tortatölteléknél nem fontos!


Van egy jó kis videó [link]


Remélem finom lesz a tortád!

2018. nov. 14. 03:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
5. (6os vagyok) Bocsi rajöttem. Azt hittem a felvert tejszín és csoki keveréke, amit írsz. Közben meg igen. Elnézést! Tejszín, csoki. Kihűt. Habosít. De az arány tényleg lehet többféle. A sűrűsége miatt!
2018. nov. 14. 03:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

5!


Igen, az arany lehet többféle. Az 1:1 A hagyományos, minőségi etcsokibol készültre vonatkozik. Minél magasabb a csoki tejtartalma és minél alacsonyabb a kakaotartalma, annál kevesebb tejszín kell.

2018. nov. 14. 04:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!